Zonnestudio en sportschool in een pand

ERMELO – Johan van Ginkel verhuist zijn sportschool GigaFitness naar de Telgterweg 1, het voormalige post distributiecentrum van Post NL. ,,Er moet nog wel wat gebeuren, maar dit biedt veel mogelijkheden,” zegt Van Ginkel enthousiast.

De ondernemer opende tien jaar geleden de deuren aan de Pretoriusstraat waar hij niet een standaard sportschool begon. ,,Ik ben niet die sportschoolman, ik hou van een stukje persoonlijk contact.” Dat zal overigens op de nieuwe locatie niet anders zijn. Maar om die knusse sfeer te krijgen moet Van Ginkel nog wel wat doen. ,,Het leuke is dat we hier ook mogelijkheden buiten krijgen. Dat heb ik altijd graag gewild.” Hij denkt dan aan een kleine klimwand, wat fietsen en een roeiapparaat.
GigaFitness richt zich extra op senioren die het proces van veroudering willen vertragen door te sporten. ,,Het is een groeiende doelgroep die heel trouw is.” Daarnaast houdt Van Ginkel ook van workouts en is er mogelijkheid voor krachttrainingen. ,,Maar geen harde muziek en flitsende computers.”

Zonnestudio De Kluis

Het nieuwe pand, dat veel vierkante meters herbergt, biedt een extra mogelijkheid. ,,Daarom heb ik Barbara van Rijn gevraagd er een zonnestudio te openen.” Van Rijn, die al een aantal jaren sport bij Giga Fitness, vond dit een ontzettend leuk plan. ,,Ik wilde al heel lang iets voor mezelf. Dit kwam zo op mijn pad.” In haar toekomstige studio, waarvan de ingang aan de Meerkoetstraat is, zit een enorme kluis. ,,Dat inspireerde me gelijk! Het wordt Zonnestudio De Kluis.” Ze start kleinschalig met twee zonnebanken en spray tanning. Daarnaast gaat ze wat accessoires verkopen. ,,Mensen kunnen hier straks lekker relaxen. Natuurlijk is er de combinatie van sporten en zonnen.”
Op 2 januari openen beide ondernemers hun deuren op de nieuwe locatie. ,,Maar voordat het zover is, moet er nog heel wat gebeuren,” zeggen de twee, die er heel veel zin in hebben.