Van Wilgenburg maakte directe verbinding tussen bedrijven

ERMELO – ‘Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het zoals het gaat.’ Zo omschrijft burgemeester André Baars het proces van de totstandkoming van de biertunnel van de familie Van Wilgenburg. De tunnel, die vanmiddag feestelijk geopend is, verbindt de bierwinkel met het speciaalbiercafé De Hazeburg.

,,De ondergrondse tunnel is een uniek concept,” zo meldt Baars terwijl hij het eerste biertje uit de tunnel krijgt. Bierliefhebbers kunnen vanaf nu kiezen uit een assortiment van maar liefst 1.500 verschillende bieren bij speciaalbier café De Hazeburg. De ondergrondse biertunnel, geheel door Jan van Wilgenburg zelf gebouwd, zorgt voor een directe verbinding tussen de bierwinkel en het café. Tijdens dit transport wordt het bier gekoeld met een vloeistof van -15 graden.

Rasoptimist

Het café was vanmiddag geheel gevuld; veel mensen uit de wereld van het bierbrouwen waren naar Ermelo gekomen om dit bijzondere moment mee te maken. Ook Willem Spannenberg van La Trappe was aanwezig. ,,Jan van Wilgenburg heeft een bijzondere plek in de bierwereld. Het is een rasoptimist. Bij hem is het glas niet halfvol, het is altijd vol,” aldus Spannenberg die nog eens benadrukt welke plek de bierwinkel en de Hazenburg vertegenwoordigen.

Oplossingen

In het voorjaar van 2014 begon de Ermelose ondernemer, die het bedrijf samen met zijn dochter Tineke runt, met graven. ,,Maar daar is wat aan vooraf gegaan,” vertelt John Schneider, eigenaar van de sportkantine Calluna. ,,We zaten op een dag in De Hazenburg en vroegen een biertje dat wel in de winkel verkocht werd, maar niet in de kroeg was. En Jan ging het halen. Zo ontstond het idee dat dit ook anders moest kunnen. En Jan denkt alleen in oplossingen…” Al in een eerder stadium liet de uitbater van De Hazeburg de biljarttafel met een liftsysteem in de kelder zakken en ook de biertunnel is niet het laatste project. Baars, die eigenlijk geen bier lust, mocht vanmiddag via de nieuwe app het eerste flesje bier bestellen. Samen met Jan en Tineke van Wilgenburg proostte hij op dit succes en sprak hij zijn waardering uit voor het ondernemerschap.