Zorghulpmiddelen van rollator tot douchestoel

ERMELO - Aanstaande vrijdag opent Zorgoutlet Midden Nederland officieel haar deuren. De showroom staat vol goede, voordelig geprijsde tweedehands zorghulpmiddelen, voor thuis en onderweg.

Van rolstoel tot douchestoel, van rollator tot wandelstok, van rolstoel tot pillendoos. Alle met zorg uitgezocht, gereinigd, technisch gecontroleerd en zo nodig gerepareerd. Initiatiefnemers van de Zorgoutlet zijn Henk van Bruggen, eigenaar van kringloopwinkel De Zaak van Ermelo en René van den Broek, van Ambulante Hulpverlening Midden Nederland. Van Bruggen: ,,Steeds vaker krijgen mensen te maken met bezuinigingen in de zorg. Zorghulpmiddelen worden niet langer standaard vergoed door gemeenten of ziektekostenverzekeraars. Vooral mensen met een kleine beurs zijn hier de dupe van. De vraag naar zorghulpmiddelen stijgt bovendien. Niet alleen door de toenemende vergrijzing, maar ook door het steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Zorgoutlet Midden Nederland voorziet dus in een duidelijke behoefte. Bij ons kan iedereen terecht voor kwalitatief goede tweedehands zorghulpmiddelen voor een schappelijke prijs. Zorghulpmiddelen bereikbaar en betaalbaar maken voor iedereen, daar gaan we voor.”

Showroom

Dankzij de Zorggroep Noordwest Veluwe beschikt de Zorgoutlet over een eigen showroom en werkplaats in de noordvleugel van De Dillenburg, ingang Julianalaan. Alle hulpmiddelen kunnen worden besteld in de showroom. Kleine hulpmiddelen kunnen direct worden meegenomen, grotere artikelen worden aan huis bezorgd. Van den Broek vult aan: ,,Met de opbrengst realiseren we meerdere goede doelen. Mensen in beweging houden is heel belangrijk. Maar ook hergebruik en duurzaamheid zijn voor ons belangrijke drijfveren. Onze stichting heeft daarnaast nog een ander, zeer belangrijk doel. We zijn een erkend leerwerkbedrijf en bieden mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding of de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Ook bieden we plek aan vrijwilligers vanuit de Participatiewet. We maken ons dus ook sterk voor nieuwe, niet-verdringende werkgelegenheid.’
Heeft u zelf zorghulpmiddelen staan waar u van af wilt? Ook dan bent u bij Zorgoutlet Midden Nederland aan het juiste adres. Er is altijd behoefte aan gebruikte zorghulpmiddelen die nog in goede staat verkeren. U kunt uw overbodig geworden zorghulpmiddelen aan de Zorgoutlet schenken of eventueel door de Zorgoutlet laten verkopen.
Zorgoutlet Midden Nederland is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Locatie: Dennenlaan 2 Ermelo (ingang via Julianalaan). Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.zorgoutletmiddennederland.nl