De koekjesgeur is binnenkort weer terug op Kerkdennen

ERMELO - De koekjes van Het Sluisje verdwijnen niet uit de schappen van de supermarkten. Ceress Foods uit Harlingen heeft per 24 oktober de activiteiten van het failliete Ermelose familiebedrijf overgenomen. De activiteiten worden voortgezet in de bestaande bakkerij aan de Herderlaan onder de naam Ceress Foods Bakery B.V.

Binnenkort draaien de machines weer op volle toeren. ,,Dat is een onverwachte wending,” vertelt Hanneke Huurnink-van Zomeren die het bedrijf jaren lang samen met haar broer Christiaan van Zomeren draaide. Met deze overname is het bedrijf gered. De twee zullen de dagelijkse leiding hebben in Ermelo. 

Batons en bitterkoekjes

Het Sluisje kwam in de jaren ’60 van de vorige eeuw vanuit Amersfoort naar Kerkdennen en exporteerde decennia lang koekjes over de hele wereld. Het faillissement, dat twee weken geleden door de rechter werd uitgesproken, kwam hard aan. ,,Het is een familiebedrijf waar we trots op zijn,” aldus Van Zomeren. In de Ermelose bakkerij produceerde men een assortiment van ambachtelijke koekjes waaronder speculaas, bitterkoekjes, glazuurkoekjes (batons) en amandelkoekjes (zwitsers, carré’s, kransjes) voor supermarkten en food service. En dat kan met de overname door Ceress Foods, ook een internationale onderneming, worden voortgezet.

Geur

Het bedrijf in Harlingen is gespecialiseerd in toast, pasteitjes, crackers, en snacks. Door de overname wordt Ceress Foods B.V. verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van de bakkerij in Ermelo. Door het samengaan kan de bestaande know-how op het gebied van productontwikkeling, commercie en logistiek geoptimaliseerd worden. ,,Het faillissement en de overname veroorzaken een achtbaan van emoties,” zegt Hanneke Huurnink, blij dat het Harlinger bedrijf deze stap heeft willen zetten. De geur van koekjes zal binnenkort weer te ruiken zijn op Kerkdennen.