Bea Westerhoff onderscheidt zich door service en assortiment

ERMELO - Alle nieuwe trends, technieken en materialen op het gebied van kaarten maken, scrappen, stempelen, maar ook breien en borduren zijn te vinden bij Crea by Bea, de hobbywinkel die niet meer weg te denken is uit Ermelo. Vijf jaar geleden opende Bea Westerhoff haar ‘droomwinkel’. Ze begon in de Kerklaan, maar dat bleek na enkele jaren te klein. De ondernemer verhuisde in 2015 naar de Stationsstraat waar veel klanten uit de hele regio haar goed weten te vinden.

Bea Westerhoff wordt blij van haar zaak. ,,Rijk wordt je er er niet van, niet in geld althans, maar wel van de mensen die er komen.” Dat het zo goed gaat met haar winkel, is een droom die uitkomt. ,,Dat kan ik overigens niet alleen. Ik word hierbij ook ondersteund door mijn man André.” Nee verkopen wil de Ermelose ondernemer liever niet, maar soms moet dat wel. ,,Ik krijg iedere dag wel verrassende vragen,” vertelt ze lachend. ,,Laatst kwam er iemand die glitters wilde om door de muurverf te doen.” De kracht van Westerhoff zit in het feit dat ze meedenkt in oplossingen. ,,Mensen komen soms binnen met de mededeling dat ik hun laatste 'redmiddel' ben. Je moet je echt onderscheiden door je service en het assortiment.” Snel leveren is dus in deze branche belangrijk. Daarnaast wordt de Ermelose hobbywinkel vooral gewaardeerd door het enorme assortiment.

Hip

Breien en borduren zijn weer hip en trendy. Zelfgemaakte knuffelbeestjes, woonaccessoires maar ook mutsen en sjaals zijn helemaal in. Vroeger werd vooral recht-toe-recht aan wol of katoen gebruikt en waren de breiwerken vooral praktisch. Tegenwoordig zijn er allerlei fantasiegarens met pluimpjes, veertjes en andere versiersels en vind je de allerleukste inspiratievoorbeelden op sociale media. En daar speelt Westerhoff goed op in. Crea by Bea behoort tot de echte speciaalzaken, Westerhoff behoort tot de ondernemers die niet uitgepraat raken over hun producten. Toch blijft ze nuchter. ,,Ach, het is niet elke dag een feestje hoor! Maar in mijn eigen zaak weet ik dat ik het doen kan zoals ik het graag wil.”

Workshops

Eén van de sterke punten van de hobbyzaak is dat er veel te ‘beleven’ valt. Met regelmaat organiseert Westerhoff workshops, demo’s en activiteiten. Haar eerste lustrum gaat dan ook niet voorbij zonder een inspirerende dag. Op zaterdag 6 mei komt Carla van Randwijk-de Graaf voor een demonstratie Dutch Doobadoo. Ook Mery Cozijnsen, bekend van de hippe kaarten, is van de partij. Zij houdt een ‘make&take’. Ook is er een verrassende kortingsactie en worden er cadeaubonnen verloot. Deze feestelijke dag duurt van 10 tot 16 uur. Een week later richt Westerhoff haar pijlen op Moederdag en kunnen kinderen een sleutelhanger mozaïeken. Voor meer info www.creabybea.nl