'Toch blijft het altijd spannend'

ERMELO/ ASSEN - Transportminnend Nederland is er klaar voor en ook het team van Van Winkoop uit Ermelo maakt zich op voor het Truckstar Festival in Assen. Ruim 2.200 trucks komen samen op dit grote transportfeest op het TT-Circuit. Daar worden zondag ook de prijzen uitgereikt.

,,Vier genomineerde trucks zijn gespoten door Van Winkoop,” meldt Emmelieke van Winkoop trots. ,,We hebben er weer helemaal zin in: de mooiste truck van het jaar verkiezing!” Voorgaande jaren viel de Ermelose onderneming ook in de prijzen. ,,Toch blijft het altijd spannend.”

 Overall winnaar

Onder de 24 genomineerden zijn vier trucks die door Van Winkoop onder handen zijn genomen: Dijkstra Plastic, Patrick van de Hoeven, Gert Posthouwer en Jos Willems. ,,Vorig jaar won Joost van Leeuwen uiteindelijk en dat was ook ons visitekaartje,” aldus Emmelieke van Winkoop. Behalve eerste in een van de categorieën kan men ook 'overall winnaar worden en daar hoopt het Ermelose bedrijf een beetje op. ,,Dat is zoveel eer voor ons werk en voor alle jongens die bij ons werken,” vult Van Winkoop aan.

 Categorieën

Vanaf januari kunnen truck-eigenaren zich inschrijven, een maand geleden werd bekend wie er genomineerd waren in de acht categorieën. ,,Elk jaar komen de genomineerden bij ons vlak voordat ze naar Assen gaan om alles gereed te maken en alles te poetsen. Die sfeer en passie die leeft in het hele bedrijf. Sommigen chauffeurs komen zelf "intern" bij ons en dat betekent dat ze echt vrij nemen en met een tandenborsteltje de onderkant schoon krabben,” aldus de ondernemer.

Alle trucks dienen gewoon ingezet te worden als werkmaterieel, het mag dus geen show truck zijn. ,,Dat maakt 't ook zo bijzonder. Dat gewoon werkvoertuigen er zo mooi bij staan. Daar gaat veel liefde naar toe, en die liefde dat is nou precies wat onze jongens bij van Winkoop hebben en waardoor truck eigenaren bij ons komen.” Zondag om 12 uur wordt bekend wie er gewonnen hebben. De jury beoordeelt zaterdagmiddag. ,,Het blijft gewoon spannend!”