Taartenbakkers openen een zaak aan Raadhuisplein

ERMELO - Binnenkort opent Kaneel & Kruimels aan het Raadhuisplein in Ermelo. Anne-Wil (27) en Nelleke (36) Hamstra beginnen er een zaak met broodjes, taart, salades en soep.

Er moet nog veel gebeuren in het pand waar een paar jaar geleden Isis Jewels gevestigd was. De winkel, met een oppervlakte van 52 m2 moet een industriële uitstraling krijgen. ,,Gecombineerd met vintage,” vult Anne-Wil Hamstra aan. ,,Het moet vooral knus en gezellig worden.” De Ermelose was al langer op zoek naar een geschikte ruimte om deze zaak te openen. ,,We zijn met de makelaar in gesprek gegaan over een pand dat gerealiseerd wordt aan het Molenaarsplein, maar dat kon alleen als we een oppervlakte wilden van 300 m2. Dat is gewoon veel te veel.” De zussen Hamstra willen liever klein beginnen en dan groter groeien.

Koekjes en appeltaart

De familie Hamstra was dit voorjaar met de hele familie op vakantie toen er definitief de knoop werd doorgehakt. ,,We speelden al langer met het idee om een zaak te openen. Iets met koken en bakken, want dat doen we graag.” Anne-Wil Hamstra is in dat opzicht ook geen nieuwkomer want ze verzorgt al geruime tijd koekjes en appeltaart voor Bruijn Café. Ook won ze de bakwedstrijd tijdens de Duurzaamheidsmarkt die in mei in Ermelo werd gehouden. ,,We gaan ons richten op ontbijtjes, lunch, taart, salades en soep. Iedereen kan straks bij ons terecht voor lekkere broodjes en zelfgebakken taarten,” aldus Anne-Wil Hamstra. ,,We zijn ervan overtuigd dat we ons kunnen onderscheiden door kwaliteit en een gezellige ambiance.” Overigens verzorgen de zussen ook de mogelijkheid om broodjes af te halen. Met de parkeermogelijkheden voor de deur lijkt dit de ideale locatie. ,,Zeker met mooi weer,” schetst de Ermelose. ,,We krijgen een terras en kijken uit op de fonteinen, dat maakt het aantrekkelijk.”

Er moet nog een keuken worden geplaatst en het geheel moet worden ingericht. ,,Maar we willen zeker voor Kerst open,” aldus Anne-Wil Hamstra. Ze heeft dan ook de hele familie ingeschakeld om te komen helpen. De naam heeft ze samen met haar zus bedacht. ,,Kaneel & Kruimels; kaneel als ingrediënt van appeltaart. Het roept een warm gevoel op. En dan zijn het de kruimels die overblijven.” De zussen gaan zes dagen per week open tijdens winkeltijden. En ondanks dat er nog veel moet gebeuren, beleven de twee er nu al veel plezier aan.