Jaap en Henny van Slooten met pensioen

ERMELO - Hartverwarmend waren alle woorden en cadeaus die Jaap en Henny van Slooten de afgelopen dagen mochten ontvangen. Het ondernemersechtpaar draaide vanavond voor de laatste keer de deur van hun Etos winkel dicht. Na 44 jaar in het drogisterijvak te hebben gezeten gaat het stel nu met pensioen.

Het begrip drogisterij Van Slooten, dat dateert uit 1937, is vanaf nu verleden tijd. Het was mevrouw Ger Marcus-van Slooten die in dat jaar een drogisterij begon aan de Kerklaan. Deze werd in 1974 overgenomen door haar neef Jaap van Slooten. De zaken gingen goed en de Ermelose ondernemer nam ook drogisterij De Wettenkamp over waar men in 1981 ook een afdeling van Foto Quelle kreeg. In datzelfde jaar verhuisden Jaap en Henny van Slooten, die inmiddels opereerden onder de inkooporganisatie van DA, naar het toen gloednieuwe winkelcentrum De Enk. In 1989 werd het Etos en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.

Nieuwe fase

Vandaag kwamen veel (vaste) klanten nog even afscheid nemen. Veel mensen spraken hun bewondering uit voor het ondernemerschap en vooral de klantvriendelijkheid. Men moet nog even wennen aan het feit dat er een nieuwe fase aanbreekt. ,,We hebben dit al die jaren kunnen doen vanwege al die trouwe klanten,” zegt Henny van Slooten. ,,En natuurlijk dankzij ons fijne team van medewerkers.” De meesten gaan door in het nieuwe pand dat aanstaande zaterdag twee deuren verderop zal openen. Ook voor hen is het even schakelen. De winkel is verkocht aan Etos en zal verder gaan als een vestiging. Na 44 drukke jaren gaat het ondernemerspaar genieten van haar vrijetijd. ,,We willen met de boot weg,” zegt Jaap van Slooten opgewekt. Hij heeft er veel zin in. Toch slikt ook hij vandaag, tijdens heet feestelijke afscheid, af en toe een brok in zijn keel weg. ,,We zijn dankbaar dat we dit al die jaren met de mensen om ons heen hebben kunnen doen,” aldus Van Slooten.