Kleuters kleuren Nijntje 

ERMELO - Op zaterdag 23 juni viert Bibliotheek Ermelo in samenwerking met Bruna Ermelo de verjaardag van Nijntje. Donderdag 21 juni is Nijntje echt jarig, maar tijdens het muziekspektakel Fête de la Musique maken de organisaties er een muzikale en feestelijke happening van.

De hele dag worden verschillende activiteiten georganiseerd waarbij Nijntje de hoofdrol speelt. Onder andere een speurtocht door het dorp, een kleurwedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn, een Nijntje skippyballenparcours op het Raadhuisplein en een echt App camp. In de Bibliotheek kunnen kinderen en ouders creatieve en educatieve apps van Nijntje uitproberen, kleuren op de multi-touchtafel en spelletjes spelen op de PC’s.

Kleurwedstrijd

Op Nijntjes verjaardag zijn alle kinderen welkom. Bij Bruna kan iedereen kleuren en tekenen met een Stabilo. De kleurwedstrijd 'Nijntje is jarig' is bedoeld voor 2-4 jarigen. Vanaf 16 juni is de speciale kleurplaat af te halen in de Bibliotheek en bij Bruna in Ermelo. Op zaterdag 23 juni wordt de kleurplaat ook uitgedeeld op het Pauwenplein. Kleur Nijntje zo feestelijk mogelijk in en lever de kleurplaat vóór zaterdag 30 juni in bij Bibliotheek Ermelo of Bruna Ermelo. Het prijzenpakket wordt beschikbaar gesteld door Bruna Ermelo.

Over Nijntje

In 1955 wordt Nijntje 'geboren'. Tijdens een vakantie in Egmond aan Zee, vertelt Dick Bruna elke avond voor het slapengaan aan zijn oudste zoon Sierk een verhaaltje over een wit konijn dat in de tuin van het vakantiehuisje rondloopt. Dat konijn wordt de inspiratie voor Nijntje. Als vader Dick wat zit te tekenen verschijnt Nijntje op papier.