'We leveren maatwerk, iedere keer opnieuw'

ERMELO - Jaap de Vries Produkties viert deze maand het twintigjarig jubileum. Wat twintig jaar geleden, op 5 oktober 1998, begon als een eenmanszaak is uitgegroeid tot een bedrijf met zes medewerkers.

Jaap de Vries is de specialist op het gebied van duurzaam hout, waarmee hij verschillende toepassingen creëert. Het Ermelose bedrijf maakt onder anderen aanduidingspalen, bewegwijzering, hekwerken, bruggen en informatieborden. ,,We gaan altijd uit van de hoogst mogelijke kwaliteit en hebben daarmee een groot klantenbestand op weten te bouwen,” vertelt Jaap de Vries terwijl hij door de werkplaats loopt. Veel opdrachten zijn afkomstig van gemeenten, natuurorganisaties en recreatiebedrijven. Daarnaast levert hij natuurlijk ook aan particulieren. ,,We maken buitenmeubilair van verschillende soorten hout.” Het begon twintig jaar geleden met houten bewegwijzering en de hondenpoeppaaltjes. ,,Dit was toen nog nergens in Nederland te verkrijgen,” vertelt de Ermelose ondernemer. Maar daar bleef het niet bij. Met de kennis van het ontwerpen breidde De Vries het aanbod uit met informatieborden en andere duurzame houtproducten.

 Alles in eigen huis

Twaalf jaar lang werkte De Vries alleen. Hij maakte gebruik van anderen voor specialistisch werk. Tegenwoordig heeft hij zowel de kennis als de apparatuur in eigen huis. ,,We leveren maatwerk, iedere keer opnieuw.” Dat maakt het Ermelose bedrijf uniek. Sinds anderhalf jaar werkt zoon Melvin ook in het bedrijf. ,,Natuurlijk is het leuk als je eigen kind het bedrijf wil doorzetten,” vertelt De Vries trots. ,,We hebben dat geleidelijk opgebouwd.” De keus van Melvin de Vries was een extra reden om een complete bedrijfshal in te richten.

Ambacht

Melvin is meer een doener. Hij deed ervaring op bij andere werkgevers en gebruikt zijn expertise nu in het bedrijf van zijn vader. ,,Wat ik belangrijk vind is het ambacht in het bedrijf te houden,” aldus De Vries junior. In de werkplaats zijn vier mannen een schattenkast in elkaar aan het zetten. Dit product is bestemd voor een recreatiepark in Antwerpen. ,,We hebben dit helemaal uitgedacht en getekend,” lacht Jaap de Vries. Het is zichtbaar dat er al vele uurtjes noeste arbeid inzitten. ,,We leveren een totaalplaatje,” vult Melvin aan. ,,We denken mee, maken en plaatsen het.” Dat maakt het werk gevarieerd en het ontzorgt de klant. Jaap de Vries Produkties krijgt dan ook steeds nieuwe uitdagingen.
De Ermelose ondernemer gebruikt vooral hout uit de omgeving, veelal met een FSC of PEFC keurmerk. Deze keurmerken staan garant voor ecologisch en sociaal verantwoorde manier van houtproductie op een ecologisch haalbare wijze.

Hondenattributen

De Vries heeft al meer dan tien jaar ervaring met de productie van hondenattributen en speeltoestellen voor de trouwe viervoeters. ,,We produceren toestellen waar zowel de grote als de kleine honden uitstekend mee uit de voeten kunnen. Bovendien biedt het voor de bazen van de honden de kans om hun hond te trainen.” De Vries laat een diversiteit van mogelijkheden zien. ,,Onze producten doen het uitstekend in parken en het openbaar groen,” vertelt hij. ,,Daarnaast wordt het toegepast voor honden- en puppycursussen. Dit heeft vooral te maken met de educatieve waarde die er vanuit gaat.” Doordat de Ermeloër gebruik maakt van duurzame materialen hebben de spelattributen een zeer lange levensduur. ,,We zijn van mening dat we zo duurzaam mogelijk om dienen te gaan met deze materialen en kennen de herkomst hiervan. We willen graag iedereen van dienst zijn, maar altijd op basis van onze liefde voor de materialen.”

Particuliere markt

Ook voor de particuliere markt heeft Jaap de Vries Produkties veel te bieden. Dat varieert van dierenhokken, hekwerken en poorten tot robuuste picknicktafels. Op 28 september viert Jaap de Vries Producties het twintigjarig bestaan. Het bedrijf is gevestigd aan de Nijkerkerweg 40. Een jubileum om trots op te zijn! www.jaapdevriesprodukties.nl