Nieuw restaurant Hop Pannenkoek Hop

ERMELO - Woensdag 28 november opent horeca-ondernemer Nikus Ligtermoet zijn nieuwe pannenkoekenhuis in Ermelo. Trots presenteert hij de pannenkoekencarrousel waar hij massa’s pannenkoeken op kan bakken. ,,Dit heeft Ermelo nog niet,” zegt hij trots.

Sinds een half jaar runt hij de lunchroom in de Stationsstraat waar voorheen banketbakker Knevel gevestigd was. ,,We tekenden het contract met het idee er een horecalocatie van te maken. Maar daarna bleek dat het alleen winkelbestemming had.” Ligtermoet liet zich echter niet uit het veld slaan en sinds enkele weken heeft de gemeente Ermelo de juiste vergunningen afgegeven.

Minicarrousel

Hop Pannenkoek Hop wordt de nieuwe naam van het pannenkoekenrestaurant dat zeven dagen in de week geopend zal zijn. ,,’s Morgens richten we ons vooral op de verkoop van gebak en is men natuurlijk welkom voor een kopje koffie. Van 12 tot 9 uur gaat het voornamelijk om de pannenkoeken.’ Ligtermoet runde een aantal jaren een lunchroom in de Oranjerie in Apeldoorn. ,,Daar moesten we weg vanwege verbouwing,” legt hij uit. Op zoek naar een nieuwe uitdaging nam hij de Ermelose toko over. ,,We worden hierbij geholpen door Koopmans.” De roterende pannenkoekenmachine is helemaal afgestemd op hoge capaciteit. Het woord carrousel is inmiddels symbool geworden voor de Ermelose ondernemer. Tijdens een veiling wist hij dan ook een minicarrousel met paarden op de kop te tikken. Deze heeft een prominente plek gekregen in de zaak.

Oerpannenkoeken

Ligtermoet schenkt de oerpannenkoekenmix met een lepel in een van de pannen op de draaiende schijf. De pannenkoekmix is de basis voor stoere pannenkoeken met een lekkere bite. Door toevoeging van oergranen spelt (volkoren), haver, gerst en boekweit bakt de kok een stevige pannenkoek die past bij deze tijd. ,,We willen in onze zaak bewuster omgaan met voeding.” Ligtermoet kreeg het horecavak met de paplepel ingegoten. ,,Van jongs af aan werkte ik mee in de zaak van mijn ouders. Ik wist dan ook al snel dat ik naar de Horecavakschool in Apeldoorn wilde.” In het nieuwe restaurant, dat zestig zitplaatsen telt, serveert Ligtermoet tien basispannenkoeken en vijf seizoenspannenkoeken. ,,Twee vlees, twee vis en een vegetarisch.” Daarnaast heeft hij een keur aan toppings. Ligtermoet: ,,Maar mensen kunnen ook bij ons terecht voor spareribs, oerhammetjes en kipsaté.”

Poffertjes

Woensdagmiddag om 14.00 uur opent Nikus Ligtermoet de deuren officieel. Na een aantal proefpannenkoeken gebakken te hebben, wil hij graag het grote publiek naar binnen halen. ,,We hebben woensdagmiddag voor iedereen gratis poffertjes,” meldt hij enthousiast. Inmiddels heeft hij een aantal ervaren krachten aan zich weten te binden. ,,Maar ik heb nog wel plaats voor een kok.”