Twaalf één- en twee nieuwe tweesterrenrestaurants

ERMELO - Het was een spannende dag voor veel horecaondernemers. Immers, vandaag werden de Michelinsterren weer verdeeld. Er werden verschillende sterren uitgedeeld of ingetrokken. Landgoed Hotel Het Roode Koper mocht in ieder geval haar ster behouden.

Er kwam dit jaar geen nieuwe driesterrenrestaurant bij, maar wel twee tweesterrenrestaurants: Pure C in Cadzand en Sabero in Roermond. Daarnaast kwamen er vandaag twaalf Sterrenrestaurants bij, en twee restaurantskregen hun tweede ster. Er waren ook mindere berichten: elf restaurants verloren hun Michelinster. Bij een aantal kwam dit door sluiting van het restaurant. In totaal heeft Nederland nu 85 restaurants met één Michelinster.

Hoger niveau

,,2019 is een uitstekend jaar voor Nederland wat betreft de Michelinsterren. En zeker met de elf nieuwe sterrenrestaurants,‘’ aldus Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelin-gidsen.,,Onze inspecteurs zijn onder de indruk van het hoge niveau dat gehaald wordt door ervaren chefs die al eerder zijn onderscheiden. Ze hebben eveneens heel wat nieuwe namen gevonden om de selectie te verrijken. Deze jonge chefs, die zich soms laten inspirerendoor het werk van hun collega’s, brengen de Nederlandse gastronomie naar een hoger niveau op het gebied van creativiteit, innovatie en smaak.’’