Speelgoedketen Intertoys sluit 91 winkels

 ERMELO – Speelgoedketen Intertoys, die 21 februari faillissement aanvroeg, maakt een doorstart. Desondanks sluiten er toch 91 winkels en raken duizend tot vijftienhonderd van de 3200 medewerkers hun baan kwijt. De franchisewinkel in Ermelo blijft wel open.

Vanochtend werd bekendgemaakt dat Green Swan, een investeringsmaatschappij uit Portugal, de keten overneemt. De speelgoedketen Intertoys heeft 286 eigen winkel en daarnaast zijn er nog zo’n honderd franchisewinkels. De keten gaat met 120 eigen winkels door en ook de franchisehouders kunnen doorgaan. Volgens Intertoys sluiten er op termijn mogelijk meer filialen omdat een en ander ook afhangt van de individuele verhuurders van de winkelpanden. Het personeel uit de gesloten winkels komen op straat te staan zonder een sociaal plan. Volgens het faillissementsrecht wordt iedereen ontslagen. Het is mogelijk dat een enkeling nog een tijdelijk contract kan krijgen. De ontslagen vallen bij distributiecentra, het hoofdkantoor en bij de winkels zelf.

Cadeaukaarten

Volgens Intertoys worden de vestigingen die openblijven flink gemoderniseerd. Er komt meer nadruk op beleving en goede service. Vanaf morgen start in de gesloten filialen een opheffingsuitverkoop, het personeel blijft voorlopig in de filialen werkzaam. Door de overname verandert er niets aan de Intertoys cadeaukaarten, die zijn vanaf 24 februari ongeldig en blijven dit ook. Het is de bedoeling dat de winkels uiterlijk half mei gesloten gaan worden.