Ondernemer wil met andere diensten crisis overleven

ERMELO - De evenementenbranche heeft het zwaar te verduren in de coronacrisis. Er zullen flinke financiële klappen vallen en er wordt gevreesd voor tienduizenden banen. Van ondernemers in deze branche wordt creativiteit verwacht. Ook Edwin Dijkens, eigenaar van Music Support timmert daarom met andere diensten aan de weg.

Music Support is gespecialiseerd in de verhuur van professionele apparatuur die perfect past bij feestjes, zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Ook biedt Dijkens assistentie als geluids- en lichttechnicus. Deze hoofdactiviteiten staan voorlopig op de pauzestand. ,,Daarom richt ik me nu op andere diensten en activiteiten. Zo kunnen we audio-, licht-, en videoapparatuur repareren (zowel professioneel als hifi) en maken we bekabeling op maat." Klanten kunnen bij Music Support ook terecht voor advies over de mogelijkheden voor activiteiten die in de toekomst liggen. ,,Wij kunnen organisaties, ondernemers en anderen, die overwegen om zelf professionele apparatuur aan te schaffen, helpen." Daarnaast heeft Dijkens een webshop www.musicsupport.nl/winkel.

Jubileum

Dijkens richtte vijfentwintig jaar geleden zijn bedrijf op. ,,Ik had me dit jubileum heel anders voorgesteld," zegt hij enigszins teleurgesteld. Toch wil hij er alles aan doen om deze lastige periode door te komen. Zo biedt hij zijn bedrijfsauto's aan voor allerlei transport- en koeriersdiensten. Verder heeft hij een eenpersoons hoogwerker die gehuurd kan worden. ,,We zullen er met elkaar het beste van moeten maken en daarvoor zijn nu eenmaal aanpassingen nodig. Stilzitten is voor mij geen optie.”