'Het was gewoon weer thuiskomen' 

ERMELO - Eindelijk mag de schaar weer in het haar. Vannacht om 00.15 uur opende Nero de Boer de deuren van zijn barbershop. Allereerst omdat hij niet meer kon wachten. ,,Het was gewoon weer thuiskomen,” vertelt de Ermelose kapper. Het is niet alleen zijn bron van inkomsten, het is zijn ‘leven’.

Daarom wilde De Boer niet wachten tot maandagmorgen. Hij opende zondagnacht al zijn zaak in De Enk. Zo konden klanten die met smart stonden te wachten op een afspraak alvast in de kappersstoel helpen. Na de toespraak van Mark Rutte ging het reserveringssysteem voor de kappers open. ,,We hadden binnen vier minuten 700 afspraken,” zegt hij nog altijd verbaasd. Daarom werken de kappers in de barbershop vandaag ook van 9.00 tot 21.00 uur door.

Maatregelen

Het was vooral een ludiek moment vannacht. ,,Mensen reageerden ontzettend leuk toen ik zei dat we vannacht al wilden beginnen.” Zo ging middenin de nacht de schaar al door het haar. ,,Met de nodige maatregelen natuurlijk,” legt De Boer uit. ,,Wat dat betreft pakken we de draad weer op.” Voor de sluiting had de kapper al aanpassingen gedaan, qua materiaal en hygiëne. Wat nu wel belangrijk is, zijn de regels voor de klanten. Mensen moeten op tijd komen, niet te vroeg. Daarbij is het niet mogelijk om te blijven hangen. ,,Ook kunnen we geen aanhang laten wachten in de zaak. Daar zijn we gewoon te klein voor.” De Boer heeft er alle vertrouwen in dat het gestroomlijnd zal gaan en dat het team hard aan de slag gaat in een continue rooster om iedereen zo snel mogelijk te helpen.