Woonwinkel met groot assortiment voor kleine prijzen

ERMELO – Het is eigenlijk wel bijzonder dat er in Ermelo niet een echte woonwinkel is. Dat vinden niet alleen veel Ermeloërs, maar ook vakantiegangers missen zo’n zaak. Ivo Janssens, eigenaar van Fira Wonen, vond dat ook bijzonder en hij besloot dit op te pakken. Het resultaat is dat er eind juni in de Stationsstraat een vestiging van de Harderwijkse woonwinkel wordt geopend.

Afgelopen vrijdag kreeg Janssens en zijn compagnons de sleutel van het nieuwe pand, de oude winkel van The Stone in de Stationsstraat. ,,We hebben dan ongeveer een week of drie, vier nodig en kunnen dan eind juni operationeel zijn,’’ aldus Janssens. In april opende Janssens de nieuwe Schatkamer van Fira Wonen in de Donkerstraat in Harderwijk. ,,De bedoeling is dat er in korte tijd zo’n vier, vijf winkels in deze regio bijkomen.’’ Vorig jaar september startten Ivo Janssens, Robert de Vries, Jan Peter van den Brink én hun echtgenotes Anita Janssens en Astrid van den Brink een Woonoutlet en Experience in het oude pand van Silo 6 aan de Marie Curiestraat in Harderwijk. ,,We hebben hier een oppervlakte van tweeduizend vierkante meter en zo’n 84.000 artikelen op voorraad. In het midden van de zaak staat een zuil waarin je je bestelling kunt invoeren en de volgende dag kunnen we die dan al leveren.’’ Geen lange wachttijden zoals bij de gemiddelde woonwinkel de gewoonte is. Janssens komt uit de mediawereld en heeft daar voldoende kapitaal opgebouwd om samen met z’n compagnons in korte tijd een winkelformule uit de grond te ‘stampen’.

Snuffelen

,,Onze vrouwen misten een goede en leuke woonwinkel waar je tussen allerlei woonaccessoires kunt snuffelen en cadeautjes kan kopen,’’ vertelt Janssens. ,,Dus zijn we die maar zelf begonnen. En ondanks de Corona loopt het ontzettend goed.’’ De mensen achter Fira Wonen investeren veel voor een mooie uitstraling. Zowel in de winkel als in het assortiment. ,,Als je langs de winkel loopt, denk je dat het een dure winkel is, maar je wordt naar binnen gezogen en dan verrast door de prijzen.’’ Door een groot assortiment en groot inkopen, lukt het de prijzen laag te houden. ,,De kleinere winkels – nu nog in Harderwijk en Ermelo, en op termijn wellicht in Putten en Nunspeet – worden ook gebruikt om klanten naar de grote Megastore Woonoutlet en Experience in Harderwijk te lokken. Janssens: ,,Onze invalshoek is: passie, plezier en het moet leuk zijn. En wij vinden het inderdaad vreemd dat er in Ermelo geen woonwinkels zijn, en omdat we Ermelo dit gunnen, gaan wij dit op een leuke manier invullen.’’ Het is de wens om de komende twee jaar het Fira Wonenconcept uit te rollen tot wellicht zo’n 25 winkels waarmee er een landelijke dekking komt. Voor meer informatie over Fira Wonen klik hier