Verkeersborden als ludieke actie voor de horeca

ERMELO - Na weken van volop zonneschijn, kwam vanmiddag de regen met bakken uit de hemel. Juist nu moet de horeca het op de terrassen verdienen. De horecaondernemers laten ook nu de moed niet zakken. Weer of geen weer, medewerkers van café De Veluwe en café De Molenaer lopen nog een tandje harder en wel over een zebrapad.

Veilig of niet? De twee Ermelose cafés hebben hun terras uitgebreid op het Molenaarsplein. Maar hiervoor moeten de medewerkers wel de drukke Stationsstraat oversteken, met dienblad in de hand. ,,Hopen dat het verkeer er een beetje rekening mee houdt,” stelde een horecabezoeker deze week, kijkend naar de situatie. Het bleef niet bij kijken. Vanmiddag hebben twee ‘vrienden van de horeca’ (mijn naam hoeft niet genoemd) verkeersborden opgehangen om aandacht te vragen voor de overstekende bediening. ,,Een ludieke actie,” zo zeggen ze zelf. ,,Maar ook een die echt nodig is.” Van onder de luifel slaat kroegbaas Koen d’Aulnis de mannen gade. Hij nam begin dit jaar Café De Veluwe over. Een beroerdere start had hij niet kunnen krijgen. ,,Ach,” zegt hij zelf, ,,hier kan niemand wat aan doen.” De afgelopen maanden heeft d’ Aulnis vooral tijd genomen om zijn nieuwe zaak geheel onder handen te nemen. ,,Daar hadden we nu mooi tijd voor. Maar dan was drie weken ook wel genoeg geweest,’ zegt hij lachend.

Samen
De twee café’s aan het begin van de Stationsstraat delen het terras op het Molenaarsplein. Het is ruim opgezet en aangekleed met bloembakken. ,,We doen het helemaal samen,” aldus de horecaondernemers. En dat is juist de essentie in deze tijd: het samen doen!