Plezier staat bij rij-instructeur voorop

ERMELO - Na jaren in loondienst te hebben gewerkt als chauffeur besloot Mark Docter zich om te scholen tot rij-instructeur. In november startte hij rijschool Docter Drive. 

Docter zit zijn hele leven al op de weg. ,,Als chauffeur op een bestelbus en als taxichauffeur heb ik vele kilometers ervaring op mogen doen. Aangezien het werk als koerier voor mij niet de baan was die ik tot mijn oude dag wilde blijven doen, ben ik gaan nadenken wat ik echt heel graag zou willen.”

Muziek

Met zijn eigen bedrijf, zijn autorijschool is zijn droom uitgekomen. ,,Auto rijden is mijn lust en mijn leven. En wat is er dan mooier om mijn passie over te brengen op mensen die hun rijbewijs willen halen?” Docter wil graag op een persoonlijke manier zijn bedrijf voeren. De coronatijd heeft hij benut door extra cursussen te volgen om mensen met autisme en ADHD te begeleiden. ,,Dat maakt het voor hen en voor mij makkelijker. Docter vindt het essentieel dat de leerlingen plezier hebben tijdens de lessen. ,,Zo heeft de leerling bijvoorbeeld altijd de mogelijkheid om aan te geven welke muziek er in de auto te horen is. Heel veel plezier en zo min mogelijk stress in de auto, dat vind ik belangrijk.”

Op de rit

Mark Docter had zijn bedrijf letterlijk net op de rit toen corona uitbrak. Toch heeft hij er alle vertrouwen in. Veel autorijscholen hebben een wachtlijst en sinds ook zestienjarigen al mogen starten met rijlessen, is de belangstelling ook toegenomen. ,,Inmiddels hebben we het lesgeven weer opgepakt en nemen we alle voorzorgsmaatregelen in acht,” vertelt Docter positief gestemd. Een mooie bijkomstigheid van zijn werk als zelfstandig rijinstructeur: ,,Ik ben nu ook meer betrokken bij de opvoeding van mijn twee dochters. In theorie maak ik meer uren, maar ik heb vooral meer tijd voor mijn gezinsleven,” aldus de kersverse ondernemer.