'Ik had soms 1200 poststukken op één dag!'

ERMELO - De 'Ermelose' VeluweZegel bestaat één jaar. Petra en Dennis Spier zijn er trots op. Deze Ermeloërs zijn medewerkers van de InclusiefGroep en verzamelen ze de post met de VeluweZegel. ,,Dit kwam voort uit de Gresbo DecemberZegel. Ik had soms 1200 poststukken op een dag!” vertelt Dennis Spier.

Na de kerst daalde het aantal poststukken. ,,Toen kwam corona, nou ik liep met enorme dozen,” vult zijn vrouw aan. ,,De tweede week van deze coronaperiode was echt de top. Mensen gingen massaal kaartjes sturen. Maar ook kijken naar de prijs-kwaliteit. Wij zitten op 0,87.” Inclusief Gresbo Post begon ruim tien jaar geleden met het bezorgen van post. Tegenwoordig gaat het jaarlijks om 4 miljoen poststukken.

Ambassadeurs

Interim salesmanager Steef van den Berg benadrukt dat natuurlijk de prijs van de zegel belangrijk is, maar dat het vooral maatschappelijk verantwoord is. De VeluweZegel was dan ook een logisch vervolg op het succes van de Gresbo DecemberZegel. ,,Sociaal en lokaal,” zegt Van den Berg. Het eerste verwijst naar de werkzaamheden van de Inclusief Groep voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Petra en Dennis Spier zijn in Ermelo echte ambassadeurs voor de VeluweZegel. ,,We benaderden een aantal winkeliers en wisten ze te betrekken bij de VeluweZegel,” vertelt Dennis Spier enthousiast. ,,Ermelo was afgelopen kerstperiode het dorp met de meeste poststukken,” zo weet het duo. ,,CIGO brak echt alle records. Niet dat dat wat uitmaakt. Sommige verkooppunten hebben gewoon wat minder aanloop, maar de meesten doen het dan ook vanuit de sociale betrokkenheid.”

Promoten 

Petra en Dennis Spier zijn ‘vaste’ gezichten van de VeluweZegel. ,,Maar daar gaan we wel mee stoppen. Dat is een bewuste keuze,” aldus Dennis. Bezorgen blijven ze overigens wel doen. En ze zullen er alles aan doen om de lokale zegel, met een afbeelding van de muziektent, te promoten. ,,Het is ook belangrijk om vooral lokaal te kopen. Als er meer klanten komen om de postzegels te kopen en post in te leveren, ontstaat er ook meer traffic. En dat is echt nodig.” In Ermelo zijn er inmiddels negen inleverpunten verdeeld over het dorp. De postzegels zijn te koop bij CIGO, Riemer & Walinga Boekverkopers, Evita, Gall & Gall, VVV Ermelo, Bruna, WereldWinkel, Bouwcenter Filippo Ermelo Bouwshop, Tankstation Maas Hop.