Familie Shabani gooit het roer om 

ERMELO - Vanmorgen opende de familie Shabani officieel haar Bloemenzaak Dafina in Ermelo, op de splitsing Horsterweg en de Stationsstraat. Een prominente plek waar iedereen nu terecht kan voor bijzondere boeketten.

Zaim en Cris Shabani gooiden afgelopen maanden geheel het roer om. ,,We hebben een mooi gezin met vier kinderen,” vertelt de van oorsprong uit Kosovo afkomstige Zaim. ,,De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt in de autoindustrie, maar ik kreeg steeds meer de behoefte om iets samen te doen met mijn vrouw.” Samen ondernemen bleek een droom die uitkwam. Zaim verliet het bedrijf Mercedes waar hij verantwoordelijk was voor de kwaliteitscontrole. ,,Ik ben uiterst nauwkeurig en hou van kwaliteit. Dat willen we ook in onze bloemenzaak doorvoeren.”

Dafina

Het jongste kind, een meisje van 7, kreeg bij geboorte de naam Dafina, een bloemennaam die refereert aan het laurierblad. Deze naam prijkt nu ook op de winkel. In het pand staan stevige boomstammen, afkomstig van de Veluwe en refererend aan de bossen. ,,Dit past in de omgeving en deze stijl past bij ons,” vertelt Cris. De natuur en bloemen horen wat haar betreft bij de Ermelose familie. Ze willen ook zo duurzaam mogelijk ondernemen met groene stroom en natuurlijke materialen. ,,We hebben samen de aarde vervuild en willen het ook graag een beetje opruimen,” vult Zaim aan. Wat dat betreft is het contrast van autoindustrie naar bloemenwinkel ook groot. Het roer gaat om.

Prominente plek

Het gezin woont al een aantal jaren in Ermelo en de keuze voor een winkel in haar eigen dorp was dan ook de grote wens. ,,Nu zitten we op zo’n mooie prominente plek!” Cris is heel enthousiast terwijl ze de vazen met bloemen in de winkel opstelt. Ze heeft de afgelopen weken veel steun gekregen van haar zoons. ,,Het is dan ook een echt familiebedrijf,” vertelt ze. Klanten kunnen de boeketten geheel naar eigen smaak samenstellen. Cris en Zaim hebben de coronatijd gebruikt om de kneepjes van het vak bloemstyling in de vingers te krijgen door het volgen van trainingen. Ook voor het maken van rouw- en trouwboeketten kan men nu terecht bij Davina. ,,Ook leveren we bloemwerken voor bedrijven,” aldus Zaim Shabani.

Hart

Zaim en Cris volgen hun hart en wagen de stap, een gedurfde stap in deze moeilijke tijd. Maar ze hebben er alle vertrouwen in. ,,We hebben onze eigen identiteit en kiezen voor het hoge segment waar het gaat over kwaliteit,” vertellen ze. ,,We krijgen iedere ochtend verse bloemen aangeleverd en kunnen in de loop van de dag nog bijbestellen. We willen klanten blij maken, daar gaat het ons om.” In de winkel is een grote diversiteit aan bloemen en kan men met ieder budget terecht. Bloemenzaak Dafina is van maandag tot en met zaterdag geopend.