Vertrekkende Van der Velden geeft ruimte aan jonge garde 

ERMELO - Door het vertrek van SGP-fractievoorzitter Leo van der Velden ontstaat een vacature die opgevuld zal worden door René Heij. Heij is sinds 2018 actief als fractievertegenwoordiger en in het dagelijks leven uitgever bij een uitgeverij van christelijke boeken. Hij groeide op in een Ermelose ondernemersfamilie. Als fractievertegenwoordiger heeft hij zich de afgelopen zes jaar met name beziggehouden met financiën en gemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Met zijn negenentwintig jaar wordt Heij het jongste lid van de Ermelose gemeenteraad. Pieter Stam wordt de nieuwe fractievoorzitter. Stam is raadslid in Ermelo vanaf 2018 en was daarvoor enkele jaren raadslid in de gemeente Soest. Stam werkt als bouwkundig tekenaar bij een architectenbureau en is in de raad woordvoerder van met name Ruimtelijke ordening en wonen.

Fractievertegenwoordiger 

Bert van der Garde komt terug als fractievertegenwoordiger. Hij was dit ook in de periode 2014-2022. Van der Garde zal zich vooral weer focussen op het sociaal domein. Van beroep is hij manager verkoopadministratie. Huidige fractievertegenwoordiger Gert-Jan Koetsier is sinds 2022 actief en neemt economische zaken voor zijn rekening. Koetsier is zelfstandig ondernemer. Recent zijn twee nieuwe jonge steunfractieleden toegetreden. Zij zullen op de achtergrond meedraaien. Ook Leo van der Velden zal op de achtergrond de fractie adviseren.

Afscheid 

"Met deze samenstelling wil de SGP-fractie haar consistente lijn voortzetten voor Ermelo. Een actieve, ondernemende politieke partij op basis van Bijbelse principes, met sterke lokale binding. Het is tot verwondering dat zoveel mensen zich voor de SGP willen inzetten," aldus de nieuwe fractievoorzitter Pieter Stam. Het afscheid van Leo van der Velden en de beëdiging van René Heij en Bert van der Garde zal plaatsvinden tijdens de raadsvergadering van DV woensdag 24 april om 21:15 uur.