Nieuwe wethouder komt uit Putten

ERMELO - Via sociale media laat Eén-Ermelo weten een vervanger te hebben gevonden voor vertrekkend wethouder Hugo Weidema. Arap-John Tigchelaar wordt op 5 juni voorgedragen als kandidaat-wethouder om de portefeuille van Weidema over te nemen. Drie maanden geleden gaf Weidema tijdens een raadsvergadering aan de huidige bestuursperiode niet af te willen maken. Daarna startte de zoektocht naar een opvolger.

Tigchelaar komt van Wij Putten waar hij momenteel commissielid is. Hij begon vlak na de oprichting van Wij Putten als penningmeester, en vanaf 2018 zat hij in de fractie en in commissie EBOR, Economie, Bestuur en Openbare Ruimte. De relatie met Ermelo gaat terug naar zijn middelbareschooltijd op het Christelijk College Groevenbeek. Maar ook woonde Arap-John enkele jaren in Ermelo en trad in het gemeentehuis van Ermelo in het huwelijksbootje met een geboren en getogen Ermelose. 

 

Tigchelaar is 56 jaar geleden geboren in Kenia, in een groot gezin waar zijn ouders zendingswerk verrichtten. Dit verklaart ook zijn buitenlandse voornaam. Zijn professionele carrière bestaat uit veel bestuurlijke functies. Als algemeen directeur van een inkooporganisatie, maar ook voorzittersrollen bij o.a. een zonnepark, energiecoöperaties en een grote ondernemersvereniging. Ook zet hij zich in als penningmeester bij Stichting Straatboer, die bebouwde gebieden groener en leefbaarder maakt. Deze ervaringen hebben Tigchelaar gevormd tot een gedreven leider met oog voor maatschappelijke en economische ontwikkeling met duurzaamheid als kernwaarde. ,,Wat me bij Eén-Ermelo aanspreekt is dat ze de afstand tussen inwoners en politiek willen verkleinen. Dat kan alleen als inwoners, verenigingen en bedrijven meer betrokken kunnen worden bij beslissingen die hen aangaan. Daar wil ik me vooral voor inzetten.”