ChristenUnie op de koffie bij inloophuis De Parasol

ERMELO - De fractie van de ChristenUnie is vrijdagochtend op de koffie geweest bij inloophuis De Parasol, een organisatie die zich inzet voor mensen die behoefte hebben aan contact. Onder het genot van een kopje koffie ontstond er een bijzonder gesprek over de toekomst, het werk van de vrijwilligers en het waarom van de Parasol.

Coördinator Els Tabak legde uit dat de bezoekers van het inloophuis graag een huiskamergevoel willen hebben. ,,Dat geldt ook voor de toekomstige locatie. Men komt hier graag, het is vrijblijvend en laagdrempelig," aldus Tabak. De Parasol organiseert naast de koffieochtenden ook activiteiten. Zo zijn er op zondag regelmatig bijeenkomsten waar bezoekers gezamenlijk een warme maaltijd nuttigen.

Sociale samenhang

Op de achtergrond was een twintigtal dames kerststukjes aan het maken, terwijl Folkje Spoelstra met enkele bezoekers in gesprek was. ,,Het inloophuis vertolkt een functie die de sociale samenhang binnen de wijk bevordert, dat vind ik belangrijk. Daarnaast is het ook gewoon leuk en gezellig om even een kop koffie te drinken met de bezoekers en hun verhaal te horen. Men komt hier voor gezelligheid en een goed gesprek. Je merkt en voelt door die gesprekken hoe waardevol een inloophuis is voor deze mensen. En dat maakt de Parasol dus zo uniek," aldus Spoelstra. De ChristenUnie vindt een wijkvoorziening in de wijk West noodzakelijk en zal zich daarvoor blijvend inzetten.