Monique van den Broek nieuw raadslid

ERMELO – Monique van den Broek (VVD) wordt donderdagavond 14 april beëdigd tot gemeenteraadslid van Ermelo. Ze gaat vacature vervullen die door het vertrek van Rijk Hammer is ontstaan. Daarmee komt de VVD-fractie weer op de sterkte van twee raadsleden.
Voor de VVD Ermelo is dit een historisch moment. Nooit eerder ware er twee vrouwen voor deze partij in de raad: Desiree Meijsen en Monique van den Broek.

Het nieuwe raadslid is gehuwd en ze is geen onbekende in de gemeenteraad. Ze heeft in het recente verleden zes jaren praktijkervaring opgedaan. Van den Broek: ,,Ik heb destijds fractievergaderingen bezocht en gekeken of de politiek iets voor mij was. Vervolgens ben ik in de Gemeenteraad gekomen in 2008. Dat was toen Peter Meijer als wethouder stopte en Esther Verhagen wethouder werd. De raadsperiode daarna - van 2010 tot 2014 - heb ik ook in de Gemeenteraad gezeten met als portefeuille verkeer.’’

Samenwerken

De lokale politiek is haar altijd blijven trekken en ze heeft zich vorig jaar dan ook direct beschikbaar gesteld nadat Hugo Weidema en Danielle Terpstra hadden aangegeven te willen stoppen. ‘’Ook de moeizame situatie daarna zonder effectieve samenwerking binnen de VVD-fractie vond ik erg vervelend. Maar gelet op mijn lage positie op de kandidatenlijst hadden anderen voorrang in de procedure. Daarom heeft mijn benoeming meer tijd gevraagd dan gebruikelijk is.’’ Als raadslid vormt Van den Broek samen met Desiree Meijsen de VVD-fractie. ,,Respect is wat mij betreft het sleutelwoord. We zijn twee individuen en zullen niet altijd dezelfde mening hebben. Dat hoeft ook niet. Zolang je elkaar maar met respect behandelt en elkaar de ruimte geeft. Ik verwacht dat wij op die basis een goede en duurzame samenwerking tegemoet kunnen gaan.’’

Portefeuilleverdeling

Sinds december is Van den Broek al actief als fractievertegenwoordiger. ,,Van meet af werken we effectief samen. Nu ik als raadslid toetreed heeft de VVD weer een complete en stabiele fractie, die zich hard maakt voor de politieke standpunten van de VVD in Ermelo,’’ legt het aankomende raadslid uit. Binnen de fractie is Desiree Meijsen de fractievoorzitter en woordvoerder voor de portefeuilles Bestuur & Middelen en Samenleving & Maatschappij. Van den Broek neemt als woordvoerder de portefeuille Infrastructuur & Ruimte voor haar rekening.