Ondernemers ervaren overlast vrachtwagens

ERMELO - Twee weken geleden heeft de gemeente Ermelo besloten tot het instellen van een parkeerverbodzone op Veldzicht Noord. Het gaat om het Middelerf, Jagerserf, Meeboerserf, Mariënhoef en de Veldzichtweg. De SGP fractie heeft hierover vragen gesteld aan het college. Fractievoorzitter Leo van der Velden deed dit ook tijdens de commissie Infrastructuur en Ruimte, afgelopen dinsdag.

,,Als SGP vinden we dat de gevolgen van dit parkeerverbod onvoldoende in kaart zijn gebracht. Diverse ondernemers hebben te kennen gegeven niet op de hoogte te zijn van deze verandering,” meldt Van der Velden. Ook lijkt het overleg met de Bedrijvenkring nog niet te zijn afgerond. De aanleiding voor het parkeerverbod is het langdurig stallen van opleggers en combinaties zonder enige affiniteit met het industrieterrein. ,,Dat deze onwenselijke situatie bestreden wordt, is ook volgens ons terecht, maar of een algeheel parkeerverbod daartoe het middel is betwijfelen we ten zeerste.”

Overlast

Tijdens de aanleg van het bedrijventerrein is er besloten geen parkeerverbod in te stellen. Maar die visie is veranderd. ,,Ondernemers moeten parkeren op eigen terrein,” stelt wethouder Jan van Eijsden. ,,Maar we zien steeds vaker externe ondernemers (vrachtwagens) parkeren. We hebben gesproken met de betrokken ondernemers die hiervan overlast hebben. Sterker nog, dit is op hun initiatief.” De SGP vindt dat het industrieterrein een gebied is waar ondernemen en bedrijvigheid leidend moet zijn. ,,Het parkeerverbod is voor een aantal bedrijven onbespreekbaar daar dit de bedrijfsvoering hindert. Dit kwam bij de aanleg van de fietsstroken als onoverkomelijk bezwaar in het overleg naar boven, waarop het college het parkeerverbod heeft geschrapt,” zegt de fractievoorzitter. De SGP is niet overtuigd dat dit nauwelijks vier jaar later zonder uitvoerig overleg met alle betrokken moet worden teruggedraaid. Omdat op de Mariënhoef en Veldzichtweg minder ruimte op de bedrijventerreinen aanwezig is en er voor deze percelen geen contractafspraken zijn gemaakt met betrekking tot parkeren op eigen terrein, worden er ter compensatie vijf parkeerplaatsen gerealiseerd. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan een ieder wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken hiertegen een met redenen omklede zienswijze indienen. ,,Als SGP fractie roepen we iedereen dan ook op hun mening kenbaar te maken bij het college van B&W!” aldus Van der Velden.