Bewoners verkeerd geïnformeerd

ERMELO - Een gevoelig dossier werd vorige week gesloten met de mededeling dat de Prins Hendriklaan op korte termijn wordt opengesteld en dat de maximumsnelheid op de Jacob Catslaan verhoogd wordt van dertig naar vijftig kilometer per uur. De massaal ingediende bezwaren zijn voor wethouder Jan van Eijsden geen reden af te zien van deze verkeersbesluiten. Wel wilde hij zorgvuldigheid betrachten door belanghebbenden goed te informeren.

Dat informeren gebeurde met twee bijna identieke brieven, maar met aparte bijlagen. Althans dat was het plan. Bewoners van de Jacob Catslaan kregen donderdagmiddag, toen alles ook al op internet was gepubliceerd, een brief met informatie over de Prins Hendriklaan. 

Slordig

Fractievertegenwoordiger van BurgerBelangen Ermelo Han Wilhelm stelde zaterdagmiddag: ,,Dit is heel slordig, juist in deze situatie. Echter een menselijke fout is nooit uit te sluiten. Bovendien roept de uitvoering van het GVVP zoveel weerstand op in het dorp dat iedere betrokken straat en laan wel een eigen actiegroep heeft. Dat maakt het juist adresseren wel heel erg moeilijk. Ik ben benieuwd of de bewoners aan de Prins Hendriklaan nu ook de verkeerde brief hebben ontvangen. In dat geval kunnen beide bewonersgroepen gezamenlijk een vuist maken.” Ook Van Eijsden vindt het erg vervelend dat deze fout is gemaakt. ,,Excuus aan de bewoners van de Jacob Catslaan en ik ga er maandag gelijk mee aan de slag.” Het college heeft besloten de Jacob Catslaan aan de kant van het bos te verbreden. Men hoopt dat daarmee voor een belangrijk deel tegemoet wordt gekomen aan de bezwaren welke waren ingediend door de bewoners. Ook wordt de Jacob Catslaan van stil asfalt voorzien.