Jonge politicus met ambitie bovenaan de lijst

ERMELO - Sarath Hamstra volgt CDA lijstwoordvoerder Jan van den Bosch op bij gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Althans dat is het voorstel van het bestuur van het CDA Ermelo.  Wethouder Jan van den Bosch heeft zojuist aangegeven zijn politieke loopbaan in Ermelo volgend jaar te beëindigen.

De keus om de 30-jarige Hamstra voor te dragen als lijsttrekker is volgens het CDA Ermelo een logische voortzetting van de 'verjongingskoers' die tijdens de vorige verkiezingen is ingezet. Deze politieke partij kiest hiermee dan ook voor verdere vernieuwing. Voorzitter Hans Wouda: ,,Onze partij heeft vijf jaar geleden een nieuwe koers ingezet. Een koers waarbij gekozen is voor nieuwe politiek, die dichter bij de burger staat. Sarath is een dragende kracht en voortrekker geweest van deze nieuwe koers, zowel in het bestuur, alsook in de fractie." Ook de verbindende kwaliteiten van de huidige fractievoorzitter worden genoemd als onderbouwing van de keuze. ,,Verbinding is voor het CDA Ermelo van groot belang. Verbinding tussen de verschillende karakters en rollen binnen de partij, verbinding tussen onze partij en de andere politieke partijen, maar vooral verbindingen met de samenleving. Dat zal in de campagne, maar vooral ook de komende jaren de rode draad van ons zijn, onder leiding van Sarath," aldus de bestuursvoorzitter.

Politieke ambities

Volgende maand besluiten de partijleden over de voordracht van Hamstra, een man met politieke ambities. ,,Ik wil graag mensen inspireren en helpen om Ermelo nog mooier te maken." De potentiële lijsttrekker is dan ook enorm vereerd met deze voordracht en hij hoopt op de steun van de leden. ,,Uiteindelijk hebben zij de beslissende stem", aldus Hamstra. De afgelopen jaren heeft de jonge politicus veel meegekeken in de 'politieke' keuken. ,,Niet zozeer omdat ik hogerop zou willen, maar meer omdat ik vind dat je alle lagen moet kennen om beslissingen te kunnen nemen." Overigens heeft wethouder Esther Heutink aangegeven wel beschikbaar te zijn voor een volgende periode. Wouda: ,,Hier zijn wij als partij heel blij mee. Zij heeft het erg goed gedaan. Natuurlijk is het nog maar de vraag of we volgend jaar weer mogen deelnemen aan het college van B&W in Ermelo. Als dat zo is, zijn we er met Sarath Hamstra als nieuwe lijsttrekker en Esther Heutink als beoogd wethouder helemaal klaar voor!”