Van der Velden onderstreept achterstallig onderhoud met video

ERMELO - De winkelstraat, een herinrichting in het centrum van Ermelo, is nauwelijks af of er zijn al een aantal zichtbare gebreken. Ook de straten, die mensen naar het centrum leiden, verkeren soms in een slechte staat van onderhoud. Dat wilde SGP fractieleider Leo van der Velden donderdagmiddag duidelijk maken met een korte wandeling.

De SGP ondersteunt dit met een kort informatief filmpje en lanceert deze vorm van communicatie, mede als start van de campagne richting de verkiezingen. ,,De onderwerpen zijn overigens niet alleen een campagnestrijd. Onze partij staat voor de gemeentelijke kerntaken.” Van der Velden toonde aan dat visueel gehandicapten en ouderen behoorlijk last kunnen hebben van het achterstallig onderhoud in de openbare ruimte. ,,Stoeptegels liggen los en het onkruid overwoekert soms het halve pad,” meldt het raadslid van de SGP. ,,Ook zijn er veel verzakte stoepranden en zit er een kuil bij de entree van winkelcentrum De Enk. Mensen die hierdoor vallen, kunnen een claim leggen bij de gemeente.” De Ermeloër is van mening dat dit niet het visitekaartje is wat je als gemeente af wil geven. 

Mail

Net voor de zomer besloot de meerderheid van de gemeenteraad al dat het onderhoud van de openbare ruimte weer beter moet. ,,Er moet echt op korte termijn fors worden geïnvesteerd,” aldus Leo van der Velden. In het professioneel gemaakte filmpje roept hij dan ook inwoners van Ermelo op om alle gebreken in de openbare ruimte te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het raadslid hoopt dat hierdoor een juist plan van aanpak komt. ,,En het is toch van de zotte dat we accepteren dat de bestrating in de Stationsstraat al zoveel mankementen heeft, terwijl deze dertig jaar mee zou moeten gaan.” Van der Velden hoopt ook dat dit college nog zorgt voor de finishing touch in de winkelstraat. Er zou nog een houten afwerking komen op de ‘bankjes’ rond de lantaarnpalen en er wordt sinds de oplevering van de straat gezegd dat er kunst- of speelobjecten geplaatst zullen worden. ,,De openbare ruimte is er slecht aan toe. Het behoeft geen betoog dat er snel iets moet gaan gebeuren om het tij te keren."