Veel deelnemers aan Pubquiz PE

ERMELO – Dinsdagavond zat het in Café Bruijn stampvol met deelnemers aan de Pubquiz die werd georganiseerd door het campagneteam van Progressief Ermelo. Het was de aftrap van de verkiezingscampagne van de 'progressieven'. Vijftien deelnemende teams speelden de tien ronden, waarbij het team van Ermelo van NU als winnaar uit de bus kwam.

Het was voor de teams moeilijk om zich voor te bereiden op de quiz wanneer je niet weet hoe een en ander gaat verlopen. Zouden het alleen vragen over de politiek zijn, en dan nationaal of alleen Ermelo? Ging het over muziek, sport of literatuur? Voor alle deelnemers een vraag. Om acht uur opende PE-raadslid Bea van ’t Hul de avond en legde uit hoe er gespeeld zou gaan worden. De quiz bestond uit fotovragen, muziekvragen en vragen over politiek, sport en muziek. Elk team, wat bestond uit twee tot vijf leden, moest de tien ronden spelen. Aan het eind van de avond, als alle punten waren geteld, zou de winnaar bekend zijn. De pubquiz is gemaakt door Henk ter Haar, die ook bij Dindoa menige pubquiz heeft georganiseerd.

Fotovragen

Lijsttrekker Anneke Knoppert: ,,Je weet van tevoren natuurlijk niet hoeveel belangstelling er is. Ontzettend leuk dat zoveel mensen gereageerd hebben. In principe hadden we een max van zestig, maar toen werden de teams wat groter en kwamen er nog een aantal aanmeldingen bij.’’ Ook Van’t Hul was verrast door de vele aanmeldingen. ,,Het zijn er eigenlijk te veel, maar het is lastig mensen teleur te stellen. Uiteindelijk lukt het zo ook en gaat het prima.’’ Hoewel politiek voor veel mensen saai is, bleek de start van de campagne van Progressief Ermelo dit absoluut niet. Ter Haar ‘trapte’ af met een fotoronde. De teams moesten de namen aan de getoonde Ermelose monumenten. En dat viel nog niet mee. Vervolgens kwamen er ronden waarbij de teams de antwoorden moesten noteren. De vragen waren gericht op lokale (‘Wat was het totaal aantal stemmen in Ermelo tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 en hoeveel daarvan op de PE’) en landelijke politiek (‘met welke partijen werden de drie kabinetten Lubbers gevormd’). Rond kwart voor negen was er een pauzeblokje, eigenlijk een reclameblok van PE waarin de kandidaat raadsleden zich voorstelden.

Winnaar

Ook tijdens de tweede ronde kwamen fotovragen voorbij. De teams moesten van tien gemeentewapens de juiste plaats noemen. Moeilijke en eenvoudige vragen losten elkaar af waarbij ook muziekvragen moesten worden beantwoord. Na tien ronden werden de punten geteld en werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Op de laatste plaats eindigde het team ‘Dat zoeken we op’, gevolgd door het team van PE-er Ivio Damming en ‘stemt u al op Anneke?’. Nummer drie werd het, door ziekte gedecimeerde team van René Arts (ook PE), tweede werd het team van Betten PE, die overigens maar 1 punt minder had dan de winnaars: het team van Ermelo van NU met Gert en Mariëtte van Loo, Natalie Overkamp en Gert Hofsink.