Harry Hamstra cup gaat naar DOVO

ERMELO/ NIJKERK - DVS’33 Ermelo heeft haar tweede wedstrijd om de Harry Hamstra cup met 3-2 verloren van Sparta Nijkerk. In Nijkerk stopte Sparta verhoudingsgewijs weinig energie in het duel en liet men DVS'33 het spel maken.

Zonder de geblesseerde Stef Nijland en Ali Akla, maar met Maarten van Dijk en Turan Yavuz namen de Ermeloërs direct de regie in handen. Jeremy Jonker verdedigde in de vierde minuut echter zo slecht uit dat Burgerhout eenvoudig kon afronden, 1-0. Sparta liet zich gewillig terugdringen. DVS'33 combineerde bij tijd en wijle best aardig door de sterke defensie van de gastheren heen. Met name op rechts liep het lekker tussen Quincy Veenhof en Nicky van Hilten die keer op keer de diepte zochten. Toch lag het baltempo te laag om de Nijkerkers te verontrusten. Zonder echte kopkracht was het de vraag of dat in de tweede helft wel zou lukken.

Tegendraads

Het baltempo ging wel omhoog en de defensie van Sparta begon scheurtjes te vertonen. Met name Benjamin Roemeon was een grote plaag, maar ook Adriaan Kruisheer (steeds slimme steekballen) en Van Hilten, die keer op keer zijn directe tegenstander Plet zijn rug liet zien, maakten het de tegenstanders moeilijk. Het was Van Hilten die na een serie prachtige combinaties de bal strak voorzette. Jerry Geurtsen kon niet anders dan de bal in zijn eigen doel werken, 1-1. DVS’33 speelde daarna heel goed. Het wachten was op meer doelpunten. Finn Kluiver trok voor en de kleinste man in het veld, Roemeon, kopte de bal tegendraads prachtig in het doel, 1-2. Ook daarna waren de gasten de betere ploeg. Sparta vertrouwde op de routine van bijvoorbeeld Bakkenes en de ingevallen Maurice Ruiter. Die laatste raakte pas in de 84e minuut de bal voor het eerst goed. Uit een corner viel de bal onverwachts achter doelman Huiskamp.

Penalty

Het leek uit te lopen op een remise waardoor DVS'33 de winst zou pakken om de Harry Hamstra bokaal, maar in de laatste minuut wees de scheidsrechter gedecideerd naar de penalty stip na een lichte overtreding van Kluiver op zijn tegenstander die wel heel makkelijk viel. De jarige Mike Ahrends schoot het cadeautje snoeihard achter Huisman, 3-2. Daardoor werd DOVO de overall winnaar van het minitoernooi.