94 teams gaan van start op maandag 12 mei

ERMELO- Met een record aantal teams van 94 start maandag 12 mei het Instituut Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi. Dit jaar organiseert korfbalvereniging Dindoa voor de 48ste keer het toernooi waarbij drie avonden lang honderden kinderen en hun supporters de velden van Dindoa bevolken. Voor het derde achtereenvolgende jaar is Instituut Jacob Cats hoofdsponsor van het toernooi voor alle basisscholen van Ermelo.

Instituut Jacob Cats vindt het belangrijk dat kinderen sporten, omdat dit een positieve invloed heeft op hun fysieke en mentale gesteldheid. Zij hopen dat door middel van het schoolkorfbaltoernooi meer kinderen in beweging komen. Kom dit jaar eens kijken en doe volgend jaar ook mee!

Het toernooi start maandag 12 mei aan de Watervalweg met de wedstrijden voor de groepen 7 en 8. De eerste wedstrijd is om 17.45 uur. De finale wordt gespeeld om 20.30 uur. Dinsdag 13 mei spelen de groepen 5 en 6, woensdag 14 de groepen 3 en 4. Dinsdag en woensdag starten de wedstrijden om 17.30 uur. Voor alle groepswinnaars stelt Instituut Jacob Cats een wedstrijdbeker beschikbaar. Bovendien krijgen de tweede, derde en vierde prijswinnaars ook een beker van het instituut, dat door middel van een bewegingscentrum en het therapieën aanbod werkt aan uw fitheid en gezondheid. De winnaars op maandagavond bij groep 8 komen eveneens in het bezit van de wisselbeker, die beschikbaar wordt gesteld door de gemeente Ermelo. De winnaar van groep 7 krijgt de Veluwe FM trofee uitgereikt. Iedere avond wordt eveneens een supportersbokaal uitgereikt aan die groep supporters, die op de leukste, origineelste en opvallendste manier de eigen school heeft aangemoedigd.

De organisatie van het Instituut Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van dit ieder jaar groter wordend toernooi. Vooral in de groepen 3 t/m 6 neemt het aantal deelnemende teams toe. Dit komt vooral door de nieuwe spelvorm 4Korfbal, dat bij deze groepen wordt gespeeld.
Bij 4korfbal speelt iedere partij met vier korfballers. Om het spel dynamischer te maken voor de deelnemers is er geen middellijn en mogen spelers onbeperkt worden gewisseld. Omdat het voor scholen vaak moeilijk is om een gemengd team op de been te brengen, mogen meisjes voor jongens spelen en omgekeerd.
Kijk voor meer informatie op www.dindoa.nl. Daar is het volledige programma te vinden onder het kopje Schoolkorfbal.
Voor meer inlichtingen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel 0341 560287.