Vanuit Ermelo via USA en Spanje weer terug in Ermelo

ERMELO - De Technische Commissie van DVS’33 Ermelo kon vandaag melden dat de eerste nieuwe speler voor het seizoen 2022-2023 is vastgelegd. De 26-jarige Sem de Wit zal komend seizoen het Geel-Zwart dragen.

De geboren Harderwijker heeft de afgelopen jaren een prachtige voetbalreis gemaakt langs tal van clubs in binnen-en buitenland. Op dit moment staat hij onder contract bij het Spaanse Alhaurín, maar voorheen verdedigde hij de kleuren van o.a. SV Straelen, Cincinnati, Hartford, Whitecaps FC, Jong Cambuur, ADO Den Haag, Fortuna Sittard, FC Dordrecht en Almere City. Ruim 10 jaar geleden speelde hij in de jeugdopleiding van DVS’33 Ermelo en hij keert dus terug bij zijn oude club. De centrale verdediger, die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan, tekent een contract voor één seizoen.

Promotie

Sem de Wit: ,,Ik heb voor DVS’33 Ermelo gekozen omdat het in mijn ogen één van de beste ploegen in de Derde Divisie is, en ik wil graag mijn steentje bijdragen aan promotie naar de Tweede Divisie. Ik vind dat DVS daar thuis hoort. Als verdediger of verdedigende middenvelder beschik ik over een goed overzicht, zowel met als zonder bal. Daarnaast sta ik fysiek mijn mannetje. Ik kijk uit naar komend seizoen!” ,,Met Sem de Wit halen we een speler die zowel in binnen- als buitenland veel ervaring op heeft gedaan. Wij zien hem als een zeer waardevolle aanvulling op onze selectie en zijn dan ook blij dat Sem terugkeert naar Nederland en bij ons komt voetballen,’’ vult Edmund Mijnheer van de TC aan.