Voorbereidingen in volle gang

ERMELO/ STAVERDEN – Dit najaar gaat het echt gebeuren: De Omloop van Staverden. Deze staat gepland op zaterdag 17 september. De organisatie is ontzettend blij. De voorbereidingen zijn in volle gang.

De KNWU Clubcompetitie 2020 ging niet door en de uitgave van 2021 kende slechts drie wedstrijddagen. Ook de Omloop van Staverden, die vorig jaar gepland stond op 11 september, ging niet door. Niet corona, maar vanwege een tekort aan politiecapaciteit. Maar nu staan alle lichten op groen. ,,Met de medewerking van Navobi (producent van kalvermelk) hebben we een prachtige locatie voor de Permanence en de Start-finish,” zegt Erwin Koops namens de Stichting Wielerevenementen De IJsselstreek. ,,Zo kunnen we zorgen voor een goede inpassing van dit nieuwe evenement in het mooie gebied Staverden – Leuvenum.”

Omloop

Koops: ,,We hebben een omloop van 12,8km uitgezet: Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg / Staverdenseweg / Uddelermeerweg / Oude Garderenseweg / Middenweg / Hooiweg / Stakenbergweg / Oude Zwolseweg / Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg. De elite-belofte renners zullen deze 12 – 13x gaan afleggen. De recreanten zullen dit 3x doen.” In verband met de veiligheid is er die dag eenrichtingsverkeer op het parcours. Daarnaast zullen alle kruisingen etc. bezet zijn met een verkeersregelaar. De organisatie houdt op dinsdag 6 september een inloopspreekuur van 19:00 – 20:00 bij Navobi, Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 7 - Ermelo (Staverden).

Nieuwe wedstrijden

De Ronde van Staverden is dus een nieuwkomer op de kalender. Nieuw is ook de Grand Final op 24 en 25 september. Daar zullen de beste teams van de Beker van België en de beste teams uit de Clubcompetitie tegen elkaar strijden.