Geloof in eigen kunnen

ERMELO - Dindoa 1 bevindt zich op een comfortabele 4e plek in de competitie. Zowel promoveren als degraderen zit er niet meer in. Je zou dus kunnen denken dat het team van coach Hugo van Woudenberg er een ontspannen middagje korfbal van zou kunnen maken, maar niets was minder waar.

Dindoa moest aantreden tegen koploper DOS Westbroek, dat met een overwinning op Dindoa al bijna het kampioenschap kon gaan vieren. Maar de coach van Dindoa had zijn team met een duidelijke opdracht het veld in gestuurd. Hij wist dat er punten te halen waren door zijn team, want het was immers Dindoa dat het tot nu toe enige verliespunt van DOS Westbroek, op haar naam had weten te schrijven.

Fysiek

In het begin van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat het een fysieke wedstrijd zou worden. De scheidsrechters moesten veel ingrijpen, wat resulteerde in 2 strafworpen voor DOS Westbroek en een vrije bal voor Dindoa. In de 7e minuut kwam Dindoa voor het eerst op een 2-3 voorsprong door een schot van Saskia Lieman. Het waren de dames die bij Dindoa veelvuldig opgezocht werden omdat daar het overwicht op de tegenstander lag. De heren van Dindoa stonden onder druk door de reboundkracht van de tegenstander. Maar het was vooral de beleving en het geloof in eigen kunnen wat ervoor zorgde dat de blauwwitters steeds konden voor blijven op de oranje Westbroekers. Via doelpunten van Daphne van den Berg en Aniek Odding stond Dindoa halverwege de eerste helft op 5-6. En alhoewel het steeds slechts 1 puntje was, was het steeds DOS Westbroek dat het gelijk moest trekken. En dat ging toch in de hoofden zitten. Daar waar Dindoa als team sterk optrad, werd er bij de tegenstander meer gemopperd op elkaar en de scheidsrechters.

Felle duels

Het arbitrale duo had het zwaar; de felle duels van de heren zorgden er tot twee keer toe dat een dame hardhandig tegen de grond werd gewerkt. Bij Dindoa was Saskia Lieman de ongelukkige, maar ook bij DOS Westbroek werd een dame hard omver gelopen door een Dindoa heer. Gelukkig konden beide dames na een korte onderbreking weer verder gaan. Maar het was tekenend voor de sfeer. Er werd voor iedere bal geknokt en de rust werd ingegaan met een 10-10 gelijkspel. Na de rust wist Dindoa direct weer op voorsprong te komen. Aniek Odding wist beide dames naar zich toe te trekken met een mooie doorbraak naar de korf toe. Hierdoor kwam Saskia Lieman volledig vrij te staan, die vervolgens de bal er met een fraai schot ingooide. Maar weer kwam de tegenstander terug en maakte gelijk.

Overwinning

Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Een fraaie doorloopbal van Karianne van der Velde gevolgd door een schot van Daphne van den Berg zorgde voor de eerste keer twee punten verschil. DOS Westbroek wist nog even aan te haken, maar door schoten van Roy van Boven en Karianne van der Velde werd het gat geslagen. DOS Westbroek probeerde bij te blijven, maar Bjarne Sinneker en Aniek Odding, die een zeer goede wedstrijd speelde, wisten het verschil naar vier te brengen. Met nog 10 minuten op de klok en een 14-18 voorsprong wist Dindoa de wedstrijd professioneel uit te spelen. In de laatste paar seconden maakte Tom van den Berg de afsluitende treffer en kon Dindoa met een zeer verdiende 14-21 overwinning tevreden huiswaarts keren.