Ermelose sportacademie grossiert in medailles

ERMELO – Afgelopen zaterdag werden in Brussel de Europese kampioenschappen Brazillian Jiu Jitsu en Grappling gehouden. Twee sporters van Budo Academy Physical Ermelo werden daar Europees Kampioen. De Academy van Erik van de Wal werd zelfs tweede in de totale ranking.

,,Een enorme prestatie en heel bijzonder,’’ vertelt een blije Erik van der Wal. ,,Tweede worden van de 64 deelnemende sportscholen en ook nog eens twee Europees Kampioenen, twee zilveren en drie bronzen medailles. Wat ben ik trots op m’n toppers, mijn weekend kan niet meer stuk.’’ Noor Oosterhoff (17) werd Europees kampioen bij BJJ dames en is een topper uit de eigen ‘kweek’ van Erik van der Wal. Daarnaast behaalde ze brons bij het Grappling. ,,Ze is zeventien en traint al twaalf jaar bij mij en ze pakt gewoon het goud bij de volwassenen!’’ meldt de trotste trainer. Wouter de Jong (44) was al Nederlands Kampioen, maar pakt nu ook de Europese titel bij BJJ. Daarbij behaalde hij ook nog eens de zilveren medaille bij Grappling

Uniek

Johan Pater (44) en zijn zoon Sem Pater (13) pakten beiden het zilver bij het onderdeel Grappling. Een unieke prestatie. Daarnaast werd Johan Pater ook nog eens derde bij het onderdeel BJJ en nam dus twee medailles mee terug naar Ermelo. Daarnaast behaalden Nils Pijloo en Henk Jan Ningberg beiden een derde plek bij het Grappling en namen een bronzen medaille mee naar huis.