Jonge spelers geven EFC'58 hoop

ERMELO - De wedstrijd zaterdag tussen EFC'58 en 't Harde ging, behalve om wat prestige feitelijk nergens meer om. Misschien was dat wel de reden dat het een leuke op en neergaande wedstrijd was, met aanvallend en redelijk verzorgd voetbal en veel acties voor beide goals, waar de thuisploeg de meeste kansen kreeg.

De gasten uit 't Harde sloten met de 3-1 nederlaag een teleurstellend seizoen af. Dat EFC'58 won en nog keurig als 8e eindigt is verrassend te noemen, temeer daar de ploeg na zeven wedstrijden gespeeld te hebben nog maar 3 punten had vergaard en lang op een gevaarlijke positie stond. De selectie is echter relatief jong en er staan nog jongere spelers op de deur te kloppen. Dat feit, gevoegd bij het gegeven dat de huidige selectie grotendeels bijeen blijft, geeft de club en supporters in ieder geval weer hoop dat de selectie, met een jaar meer ervaring het volgend seizoen beter voor de dag zal komen.

Buitenspel

De gasten uit 't Harde begonnen fel aan de wedstrijd en kregen binnen 5 minuten twee aardige mogelijkheden. Bij de eerste redde keeper Alex Lubbersen en bij de tweede wist de verdediging de bal nog tot corner te verwerken. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant in de goal, maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd, maar EFC'58 werd wel gevaarlijker. Salim Saouti gaf even later de bal goed voor op Fred van de Loo die het net niet kon afmaken. Weer twee minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Eelco Daemen was alert bij een te slappe terugspeelbal in de defensie van 't Harde en scoorde fraai de 1-0 voor EFC'58.

Het spel golfde op en neer maar EFC'58 was in die fase sterker en scoorde bijna de 2-0 met Paul van Prehn, maar keeper Rico Leusink redde zijn ploeg met een goede actie. Paul van Prehn was later ook weer betrokken bij een goede aanval van de thuisploeg maar voerde zijn actie net iets te ver door, maar er ging vandaag veel dreiging van hem uit. De bezoekers uit 't Harde waren nog dicht bij de gelijkmaker. Kevin Schut werd gepiepeld door zijn directe tegenstander maar diens voorzet ging hard voorlangs en er was niemand om het af te ronden. Tot aan de rust waren de ploegen dus aan elkaar gewaagd, maar gescoord werd er niet meer, ruststand derhalve 1-0 voor de thuisploeg.

Gelijkmaker op scorebord

De tweede helft begon EFC'58 met Louis Fidom in de ploeg voor Salim Saouti die nog herstellende is van een blessure en niet de hele wedstrijd kon spelen. Al in de eerste minuut was er balverlies bij 't Harde, schakelde EFC'58 goed om en ontsnapte Paul van Prehn aan zijn verdediger. Hij ging voor eigen succes waar Eelco Daemen en Fred van de Loo is betere positie stonden. Even later was het in plaats van 2-0 voor EFC'58 echter 1-1. De net ingevallen Louis Fidom kreeg bij een scrimmage voor de goal de bal ongelukkig tegen zijn hak waardoor de gelijkmaker op het scorebord kwam te staan.

Nog geen minuut later was het overigens al weer 2-1 voor EFC'58 waarbij Paul van Prehn de bal nu uitstekend voorzette en Eelco Daemen, randje buitenspel schitterend binnenkopte. Het spel bleef heen en weer gaan en de gasten waren dicht bij de gelijkmaker maar er werd uitstekend verdedigd. Aan de andere kant was het in de 60e minuut wel raak. Een schitterende aanval over rechts met een fraaie voorzet van Paul van Prehn, een dito hakballetje van Eelco Daemen dat werd afgemaakt door Rick Westerink. De lange speler, hij heeft niet voor niets de bijnaam "Stengel", die multifunctioneel en dus op veel posities inzetbaar is, maakte de 3-1 waarmee de wedstrijd feitelijk gedaan was. Xanthus van de Velde Harsenhorst mocht de matchwinnaar aflossen. In die fase had de score ook zo maar hoger kunnen uitvallen. EFC'58 trainer Sander Goosensen, voor wie dit zijn laatste officiële wedstrijd was bij EFC'58, wisselde middenvelder Vincent van der Heide. Voor hem kwam Justin van Dam in de ploeg, alweer zo'n jonkie en eigenlijk nog een B- speler. Bij een van de laatste aanvallen van 't Harde schoot men nog hard op de paal, maar aan beide zijden werd er niet meer gescoord waardoor de stand 3-1 bleef voor de thuisploeg. Een mooie en zeker verdiende overwinning, die dus weer vertrouwen mag geven richting volgend seizoen. Dan staat Paul Hartenberg als hoofdtrainer voor de groep, geassisteerd door Ruben Hoogenberg.