Dit jaar bestaat DeVeDo vijftig jaar

ERMELO - Afgelopen algemene ledenvergadering was het laatste moment als bestuurslid voor Sjaak Lijbers. Een goed moment om hem te benoemen als Erelid van s.c. DeVeDo. Door een in 1977 opgelopen enkelblessure tijdens een volleybaltraining kwam Sjaak enige tijd later in contact met s.c. DeVeDo. Sjaak werd lid en ging zitvolleyballen.

Sjaak Lijbers is ruim veertig jaar betrokken geweest bij s.c. DeVeDo in verschillende functies. In de jaren tachtig werd hij benoemd als vertegenwoordiger van het zitvolleybal. Daarnaast heeft hij destijds het clubblad verzorgd. Sinds eind jaren negentig begeleidde hij samen met zijn vrouw Lidy het zwemmen. Nadat in 2020 vanwege corona besloten werd om het zwemmen te staken, is er kort daarna de keuze gemaakt om met de afdeling zwemmen te stoppen. Daarmee kwam voor Sjaak tevens een einde aan meer dan veertig jaar betrokkenheid bij s.c. DeVeDo.

Jubileum

Het bestuur is blij met de inzet die hij meer dan veertig jaar heeft gehad voor de vereniging. Daarom is ervoor gekozen om Sjaak Lijbers tijdens de algemene ledenvergadering, als Erelid van s.c. DeVeDo te benoemen. Op 21 september bestaat s.c. DeVeDo vijftig jaar. De vereniging is in 1972 begonnen met tafeltennis, gevolgd door zitvolleybal, zwemmen, goalball en in de jaren tachtig met basketball.