Korfbalteams aan elkaar gewaagd

ERMELO - Na de ruime overwinning tegen OVVO had Dindoa deze zaterdag wat recht te zetten tegen Drachten/Van der Wiel. De uitwedstrijd was door een slechte dag van de Ermeloërs met 24-17 verloren en bij winst kon Dindoa op gelijk aantal punten komen. De vele toeschouwers zagen Dindoa in de vertrouwde opstelling beginnen. Maar daar waar een flitsende start van Dindoa verwacht werd, kwam deze vanaf de zijde van de ploeg uit Drachten.

Het bezoekende team begon sterk, met zeer goed verdedigend werk en mooie scores. Binnen korte tijd keek Dindoa tegen een 0-4 achterstand aan. Pas toen het eerste aanvalsvak van Saskia Lieman, Lars van der Velde, Roy van Boven en Aniek Odding opnieuw in de aanval kwam, wist Saskia Lieman vanuit een vrije bal de score te openen voor Dindoa.

Inhaalslag

De echte inhaalslag maakte Dindoa echter pas vanaf het punt dat ze met 1-6 achterstond. Het begon met een score in het vak van Daphne van den Berg, Jonathan van der Beek, Karianne van der Velde en Bjarne Sinneker. Door zes scores op rij van Dindoa, en slechts één van Drachten, stond er, met nog vijf minuten in de eerste helft, voor het eerst een gelijke stand op het scorebord. Dindoa wist vanaf dit punt goed bij te blijven en door een belangrijk doelpunt van Roy van Boven vlak voor rust kon Dindoa met een 12-10 voorsprong aan de tweede helft beginnen.

Verschil

De openingstreffer na rust was voor Drachten, maar al snel wist Bjarne Sinneker het verschil weer op twee punten te zetten. Drachten bleef goed mee scoren waardoor Dindoa niet verder kon uitlopen. Dit bleef lang het beeld in de tweede helft. Beide ploegen wisten om en om te scoren, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Hugo van Woudenberg probeerde nog met het inbrengen van Wouter van den Brom een beslissing te forceren, maar het was Saskia Lieman die met twee scores op rij het verschil weer naar twee bracht. Zo stond er met nog bijna vier minuten te gaan 20-20 op het scorebord en begonnen beide ploegen aan een zenuwslopende eindfase. Dindoa miste opgelegde kansen, maar ook Drachten wist in deze cruciale fase de korf niet te vinden. In de laatste minuten was het wederom Saskia Lieman die met een fraai afstandsschot de 21-20 op het bord wist te zetten. Met nog een krappe minuut te spelen was het gevaar nog niet geweken. Drachten mocht nog gaan aanvallen, maar door knap rebound werk van Jonathan van der Beek werd de bal onderschept en terwijl de seconden wegtikten wist het Dindoa collectief dat de buit binnen was.