DeVeDo in eerste Eredivisie wedstrijd van het seizoen onderuit

ERMELO - De Ermelose ploeg, die vorig seizoen onverslagen landskampioen werd, verliest het op Papendal van Sunrise Medical Braves 2 met 68-52. De ploeg, oorsprong komende, uit Doorn start dit seizoen met een tweede elftal in de Eredivisie die bestaat uit speelsters van het nationale team. Topscoorder van de wedstrijd komt uit hetzelfde team: Mariska Beijer met 33 punten. Cher Korver is met 17 punten de topscoorder aan de zijde van DeVeDo.

De wedstrijd begon met veel energie van beide kanten, maar DeVeDo opende de score. De thuisspelende ploeg lukt het om gelijk aan te haken, maar na 5 minuten spelen is het DeVeDo die de leiding neemt met 8 tegen 10. gevolgd door een drietal scores op rij voor de thuisploeg werd de wedstrijd omgebogen en eindigde het eerste kwart in het voordeel van Sunrise Medical Braves. In het tweede kwart zette DeVeDo alles op alles om de achterstand in te halen. Ze speelden fysiek en begonnen meer succes te boeken in de aanval. Desondanks wist Sunrise Medical Braves hun voorsprong te behouden en hielden ze stand. Het kwart eindigde met een score van 16-14 in het voordeel van de thuisploeg.

Scherper

Na rust bracht de ploeg uit Ermelo nog meer intensiteit op het veld. DeVeDo gaf niet op en bleef vechten voor elke bal. De Ermelose ploeg lukt het om in dit kwart de scores gelijk te houden als de tegenstander. Uiteindelijk met een verschil van een punt, verliest DeVeDo ook dit kwart: 19-18. Met nog één kwart te gaan, weten beide ploegen dat er met een verschil van 8 punten nog van alles mogelijk is. Echter blijkt de thuisploeg al snel scherper en fitter te zijn in het laatste kwart. Het lukt DeVeDo niet om nog wat terug te doen en verliest de wedstrijd uiteindelijk met 68-52.