Eerste plaats voor turnsters Sparta Ermelo 

ERMELO - Afgelopen zaterdag wisten turnsters van GV Sparta de eerste plaats te bereiken tijdens de eerste plaatsingswedstrijd voor de turnsters in de middenbouw niveau 6 en bovenbouw supplement H. De turnsters van middenbouw niveau 6 bereikten deze plek met maar liefst 14 punten verschil ten opzichten van de nummer twee. Sanne Folkers behaalde goud in het individuele klassement.

In de eerste ronde van het de beurt aan de meiden van de middenbouw. Liz van den Bosch, Jana Lievers en Benthe Hoeve turnden hun aller eerst turn wedstrijd, samen met Bente van Rijn en Femke van der Wal en werden met maar liefst een verschil van 14.000 punten eerste bij hun wedstrijd. Op alle toestellen hebben ze het beste gepresteerd. Vooral op het toestel sprong werden zeer hoge scores behaald. Hierbij behaalden drie van de vijf turnsters meer dan 14.000 en alle vijf meer dan 13.000 punten. Het team moest helaas door ziekte teamgenootje Nora van Vuuren missen.

Ronde twee

De tweede ronde was het de beurt aan het team supplement H. Felin Brandsen en Evy Pijnacker turnden voor het eerst in de bovenbouw. Ze turnden nette oefeningen, waarbij Felin vooral op het toestel balk hoge punten behaalde. Ze werd hiermee tweede op dit onderdeel. Evy liet een moeilijke en nette sprong zien waarmee ze veel punten scoorde. Ze werd hiermee eerste op dit onderdeel. Mira Shatra liet haar talenten zien en blonk vooral uit op brug. Sanne Folkers turnde netjes en maakte weinig foutjes deze wedstrijd, waardoor ze eerste werd op het onderdeel brug en derde op het onderdeel balk. De brugoefening van Wieske Paulus was ook heel netjes en ronde zij af met een mooie achterwaartse salto. Zij werd hiermee vierde op dit onderdeel. Isa de Leeuw liet sierlijke oefening op vloer en een hele mooie zweefstand op de balk zien.