Ermelose ploeg zet een fantastisch resultaat neer

ERMELO - DeVeDo won zaterdagmiddag de finale van de TOTO Basketbal Cup in het Topsportcentrum in Almere van het uit Middelburg afkomstige R.B.V.M. De ploeg uit Middelburg was in de laatste reguliere wedstrijd van de competitie ook al de tegenstander. De Ermelose ploeg behaalde met de overwinning een fantastisch resultaat en pakte de eerste prijs van het seizoen. DeVeDo won met 64-59.

De ploegen waren in de competitie met een gelijk aantal punten geëindigd en de wedstrijden waren veelal een gelijklopende strijd. Dat was zaterdag niet anders, al was het DeVedo dat de hele wedstrijd op voorsprong stond. Het eerste kwart begon met twee scores van DeVeDo en het liep gelijk op met een maximale voorsprong van 5 punten. Na het eerste kwart was de stand 17-14. Het bleef een spannende strijd en aan beide zijden werden mooie scores gemaakt. De maximale voorsprong was 6 punten. Met een 35-31 stand gingen de spelers de rust in.

Poging

Het derde kwart begon met een hele sterke fase van DeVeDo, de ploeg wist een voorsprong op te bouwen van 10 punten, maar zag die vervolgens weer slinken tot 2 punten. Dit kwart werd uiteindelijk afgesloten met 4 punten voorsprong en de stand bedroeg 49-45. Het laatste kwart verliep grotendeels gelijk aan het derde kwart, ook hier wist DeVeDo een voorsprong op te bouwen van 10 punten, maar ziet deze voorsprong vervolgens stukje bij beetje teruglopen. Met een paar time-outs en een late poging voor een driepunter probeerde de ploeg uit Middelburg een nederlaag te voorkomen. Zonder succes want DeVeDo nam de regie over en zorgde voor een 64-59 eindstand. Tijdens de prijsuitreiking werden twee spelers van DeVeDo; Fabian Jansen en Julia van der Sprong uitgeroepen tot koning en koningin TOTO. Coach Kees van de Bunte gaf na de wedstrijd aan trots te zijn op het team. Het is een mooie boost voor het team richting de play-offs, maar eerst even genieten van deze prijs.