Meerkamp finale in Beekbergen

ERMELO - Afgelopen weekend waren de individuele meerkamp finales in Beekbergen. Maar liefst negentien Sparta turnster hadden zich hiervoor geplaatst na de succesvolle teamwedstrijden dit seizoen.

In wedstrijdronde 1 mocht de bovenbouw niveau E, met Isis Kremer, Aimeé van der Sluis en Senna Wallet, het spits afbijten. Senna Wallet (jeugd) had een wat lastige start op balk waar haar oefening door meerdere flitsers vanuit het publiek werd verstoord met een val tot gevolg. Gelukkig mocht ze na bezwaar van trainster Sandra haar oefening opnieuw doen, waarna ze knap tweede werd op dit toestel. Senna eindigde als vijfde in deze finale, een knappe prestatie voor het eerste jaar in dit hoge niveau. Aimeé ( junior) liet zien dat ze in de finale thuis hoorde, met goede en mooie oefeningen op alle onderdelen. Dat leverde een mooie zesde plaats als eindresultaat op. Isis moest helaas een val op balk incasseren, maar bleef strijdlustig. Op brug liet ze als enige turnster van Sparta een zolendraai zien. Ook het onderdeel sprong verliep erg succesvol. Een mooie tiende plaats was Isis haar eindresultaat.

Eerste plaats

Ook middenbouw niveau 4 was in de eerste wedstrijd aan de beurt. Febe Aerts had zich na een succesvol seizoen geplaatst voor de finale, maar kon helaas niet deelnemen door een blessure. Fleur Eilander liet zien dat zij in dit niveau thuis hoort en turnde een goede wedstrijd. Ze turnde een mooie stabiele balkoefening en een goede vloeroefening waarin ze zelfs voor het eerst een nieuw element turnde. Ook turnde ze een nette brugoefening, maar door een strenge jurering liep ze hier helaas wat punten mis. Op sprong liet Fleur zien dat dit echt haar onderdeel is en dit werd ook beloond met een eerste plaats op dit toestel. Fleur eindigde op een nette 9e plaats, waar ze heel trots op kan zijn.

Brons voor team

Ook werd de seizoenskampioen van middenbouw 4 benoemd. De meiden van Sparta niveau 4, Febe Aerts, Dariya van Dijk en Fleur Eilander mochten samen met het team van SV Twello het brons in ontvangst nemen. In de tweede wedstrijdronde turnden Nova Breman, Britt de Mots en Ilse Koops in de categorie jeugd niveau F. Ze begonnen de wedstrijd op het spannende toestel balk, waar ze allemaal een nette oefening lieten zien. Britt had wat pech bij de opsprong, maar liet ondanks dat nog een sterke oefening zien. Op vloer turnde Britt een nette en foutloze oefening en werd knap tweede op dit onderdeel. Ook Nova liet hier een mooie oefening zien. Ilse had hier wat pech, omdat ze viel met de overslag salto. Op sprong en brug werden mooie oefeningen geturnd. Ilse werd zelfs eerste op brug en Nova tweede.

Spannend

Na een spannende wedstrijd mocht Nova Breman het zilver in ontvangst nemen. Ilse Koops werd heel knap kampioen en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen. Britt de Mots eindigde op een nette dertiende plaats. Ook de meiden van niveau H waren aan de beurt in de tweede wedstrijd. Felin Brandsen, Evy Pijnacker Hordijk, Sanne Folkers, Wieske Paulus en Ilsa de Leeuw hebben een goede wedstrijd geturnd. Evy sprong een mooie half-in-half-uit en werd hiermee eerste op sprong. Ook Sanne Folkers turnde een nette wedstrijd en een hele strakke oefening op brug waarbij ze eerste werd op dit toestel. Felin turnde een nette balkoefening oefening waarbij ze zevende is geworden op dit onderdeel. Evy eindigde heel knap op de eerste plaats in de categorie jeugd en nam het goud mee naar huis. Sanne behaalde een mooie vijfde plaats en Felin eindigde op een nette vijftiende plaats.

Derde plaats

In de categorie junior turnde Wieske Paulus een hele goede wedstrijd en werd knap op alle onderdelen eerste. Ze eindigde dan ook op een hele knappe eerste plaats! Ilsa de Leeuw turnde ook een nette wedstrijd en sloot haar brug oefening af met een super knappe salto waardoor ze een tweede plaats op brug behaalde. Ilsa eindigde op een mooie derde plaats. In de derde wedstrijd turnden Monica van Nijhuis en Sharayah de Hoop in de categorie jeugd niveau G. Mirthe Knol had zich ook geplaatst, maar moest de finale helaas missen door een blessure. Monica liet mooie oefeningen zien en behaalde een knappe tweede plaats op vloer en een zesde plaats op balk. Ze eindigde uiteindelijk op een mooie zevende plaats. Sharayah turnde een sterke wedstrijd en werd knap tweede op brug en vierde op balk. Ze eindigde op een hele mooie derde plaats.

Goede oefening

In de vierde wedstrijd was het de beurt aan de meiden van de categorie junior niveau G. Lieke van Beek had zich geplaatst, maar kon helaas niet meedoen vanwege een blessure. Bo van Rijn en Sharane Bennink turnden een goede wedstrijd en dat is ook terug te zien in de resultaten. Sharane turnde een hele mooie vloer oefening en werd tweede op dit onderdeel. Ook turnde ze een nette balk oefening waarmee ze vierde is geworden. Bo liet een mooie sprong zien waarmee ze vierde werd. Ook turnde ze een goede oefening op brug waarmee ze zevende is geworden. Sharane eindigde op een hele mooie vierde plaats en Bo op een nette elfde plaats.