Grote opkomst bij recreatieve loop op Landgoed Veldwijk

ERMELO - De Veldwijkloop van woensdagavond kende een grote opkomst. De recreatieve loop, georganiseerd door atletiekvereniging Athlos, werd onder goede weersomstandigheden gelopen. Ermelo’s succes was er ook, zeker bij de dames. De langste afstand, de 10 kilometer, werd een prooi voor Sanne Vliek. De 5 kilometer werd gewonnen door Susanne van Leeuwen. Bij de 2,5 kilometer werd Lisanne Verbeek tweede. Dat is bijzonder vanwege haar visuele beperking.

Het rondje van 2,5 kilometer is al jaren hetzelfde en ook dat snelle lopers en echte recreanten die de route wandelend afleggen, elkaar vinden. Iedereen genoot, mede dankzij de perfecte organisatie. Er werden ook snelle tijden gelopen. De winnaar op de 10 km, Hans Peters uit Nunspeet, deed er 36.07 minuten over. Bij de dames won Sanne Vliek uit Ermelo in 53 minuten. De atlete van Running Team Ermelo had zich moeten haasten uit haar werk om op tijd te zijn en was enorm verrast door haar overwinning. Ze liep de 10 km als voorbereiding op de halve marathon van Ermelo waar zij meedoet met de VBV Advocaten halve marathon.

Training

Op de 5 km was de winst eveneens voor een atlete van Running Team Ermelo, Susanne van Leeuwen. Zij is op de weg terug nadat zij ruim een jaar geleden is bevallen van een zoon. Ook zij liep de Veldwijkloop als een training, want zij wil vlammen op 1 juni in de Van Panhuis Bouw bedrijvenloop waar zij uitkomt voor team Molenaer- BedrukTextiel. Ze was vooral tevreden over haar tijd, net onder de 20 minuten.

Running Blind

Sportvrouw van Ermelo in 2023, Reenine Stoute stond aan de start van de 2,5 km. Zij liep voor het eerst weer serieus na een vervelende blessure. Stoute heeft inmiddels meerdere mensen met een visuele beperking aan het hardlopen gekregen. Zo liep Lisanne Verbeek met buddy Albert Poortinga naar een knappe tweede plaats. Ook zij is in voorbereiding op haar grote dag, zaterdag 1 juni waar zij de 5 km hoopt te halen. Stoute heeft inmiddels meerdere buddies gevonden in Ermelo, maar gezien de aantrekkende belangstelling vanuit mensen met een visuele beperking, is zij nog altijd op zoek naar mensen die dat ook leuk vinden. De winst op de 5 km ging naar Athlosatleet Isaak Frens maar Ricardo Hofman uit Ermelo werd knap tweede in een rappe tijd, 16.44. Daarmee liet Hofman zien dat zijn overstap naar atletiekvereniging Athlos hem geen windeieren legt.

Halve Marathon Ermelo

De Veldwijkloop was voor veel deelnemers een perfecte opmaat naar de halve van Ermelo op zaterdag 1 juni. De organisatie meldt inmiddels dat de inschrijvingen alle records aan het breken zijn. Maandag 13 mei komt men bijeen om te bespreken of er een limiet komt op de inschrijvingen. Mensen die nog mee willen doen, moeten ernstig rekening houden met een sluiten van de 5- en 10 km. Mogelijk wordt de na-inschrijving geschrapt. Houd hiervoor de berichtgeving bij Ermelo van Nu en de social mediakanalen van de HME in de gaten.