Middelburg pakt landskampioenschap Eredivisie

ERMELO - De rolstoelbasketballers van DeVeDo hebben zaterdag de derde wedstrijd van de best-of-3 van de Eredivisie finale verloren. Daarmee grijpt DeVeDo met een 1-2 nederlaag naast de titel van de Eredivisie. De Ermelose ploeg lag nog lang op koers voor de titel na een lastig seizoen, maar moet tevreden zijn met de eerdere winst van de TOTO Basketbal Cup.

DeVeDo wist zich als nummer vier te plaatsen voor de play-offs en versloeg in de halve finale tweemaal de ploeg uit Doorn: Sunrise Medical Braves. In de finale stond het uit Middelburg komende R.B.V.M. op het programma. In de best-of-3 slaagde DeVeDo er op 26 april in om de eerste wedstrijd te winnen met 57-55. Op 4 mei verloor de ploeg echter de tweede wedstrijd in Middelburg met 68-56. De derde en allesbeslissende wedstrijd stond afgelopen zaterdag 11 mei op het programma.

Benutten

De Ermelose ploeg begon de wedstrijd sterk en keek al gauw tegen een 2-8 voorsprong aan. Na een kwart spelen slaagde de Zeeuwse ploeg om aan te haken en wist het gat te verkleinen naar 14-16. In het tweede kwart kwam de uitploeg direct op gelijke hoogte, maar was het DeVeDo dat domineerde. De ploegen gingen met 28-32 de rust in. Na rust ging het de voor DeVeDo de verkeerde kant op. Waar DeVeDo wedstrijden over het algemeen in het derde en vierde kwart wist te winnen, had de Ermelose ploeg het hier de afgelopen twee wedstrijden moeilijk in. Toch bleef het onderlinge verschil klein, totdat er na het derde kwart een achterstand van 42-39 op het scorebord stond. In het laatste kwart van de wedstrijd kwam DeVeDo direct op gelijke hoogte. Het lukte DeVeDo vervolgens een drietal aanvallen niet om de kansen te benutten waardoor men tegen een achterstand van 47-43 aankeek. Met een driepunter van DeVeDo zijde werd het verschil teruggebracht naar 54-53, maar met nog een halve minuut te spelen was het de Zeeuwse opponent die tweemaal de kansen benutte. DeVeDo verloor daarmee de derde wedstrijd van de best-of-3 met 58-53 en greep naast de beker.