Alleen inschrijven voor Kidsrun blijft nog open

ERMELO - Het is eerder een kwestie van uren dan dagen voordat op de Smurfit Kappa Kidsrun na, alle afstanden van de halve marathon van Ermelo zal zijn volgeboekt. De organisatie heeft moeten besluiten de voorinschrijving eerder te sluiten en geen na-inschrijving mogelijk te maken. Dat geldt niet voor de Kidsrun. Deze afstand vindt plaats voordat de langere afstanden beginnen.

De halve marathon van 2023 had zich ten opzichte van vorig jaar kunnen verdubbelen in aantal hardlopers. Toen deden er 998 deelnemers mee. De organisatie besloot het echter niet zover te laten komen. Scheidend voorzitter Dick van Leeuwen: ,,We stonden begin mei al op meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar op 1 mei. We willen natuurlijk zoveel mogelijk mensen laten hardlopen maar we moeten het wel kunnen behappen. Veel meer deelnemers legt een beslag op het wedstrijdsecretariaat, op het parcours, het startvak, op alles. Dat betekent ook meer vrijwilligers. Daarom hebben we besloten die groei gefaseerd in te zetten. Dat betekent dat we nu op 150% van vorig jaar de grens hebben getrokken. Dat aantal zal de komende dag of dagen al worden bereikt”. 

Zorginstellingen

 Het betekent een ongekend succes voor de organisatie die zich altijd ingezet heeft op een deelname uit een groot deel van de eigen bevolking. ,,Die opzet staat nog steeds voorop en we zijn dan ook ontzettend trots dat ook dit jaar er deelname is vanuit onze zorginstellingen zelf (Running Blind komt met de nodige atleten, ’s Heerenloo, GGz Centraal, maar ook personeel van zorginstellingen. Zo staat zorggroep Noordwest Veluwe met een grote groep aan de start en volgde men ook een loopclinic, verzorgd door de HME. Verder zijn we blij met de stevige groei van de van Panhuis bedrijvenloop. Dat geeft ook de betrokkenheid van de bedrijven aan. Tot slot zullen we op 4 en 6 juni veel leerlingen van het Groevenbeekcollege de Onderweegs &Partners 5 kilometer laten lopen op en rondom de hei.”

Snel actie

Voor wie er nog mee wil doen, wordt geadviseerd snel actie te ondernemen. Volgens Van Leeuwen komen er per uur meerdere inschrijvingen binnen en zijn er nog zeventig startnummers te vergeven. Daarna sluit de inschrijving en zal er ook geen na-inschrijving zijn. Voor de Kidsrun wordt een uitzondering gemaakt. Die starten immers om 15.00 uur, ver voor de volwassenen uit. “We kunnen op het parcours van de Kidsrun veel kinderen kwijt. Daarbij komt dat die vooral veel na-inschrijven. Dus ouders kunnen gerust zijn en zaterdag tot half drie in de middag nog inschrijven voor kinderen tot en met 12 jaar”, aldus Van Leeuwen.