Burgemeester trapt af met respect

ERMELO - Zaterdag heeft burgemeester André Baars het 'Shake-Hands'-ritueel officieel ingevoerd bij DVS'33. Dit deed hij met een aftrap bij twee competitieduels en wel bij de wedstrijden DVS C1- Zwart-Wit'63 C1 en DVS B1- Sparta Nijkerk B1.

Baars werd gastvrij ontvangen door het nieuwe DVS bestuurslid Desiree Meijsen, DVS jeugdcommissielid Ellen Veijer en Hans de Jonge (grondlegger van ondermeer de DVS gedragscode en tot voor kort jeugd- en vicevoorzitter van DVS). Meijsen gespte onze burgemeester een spiksplinternieuwe blauwe 'RESPECT'-aanvoerdersband om. Na het nuttigen van de koffie en het frisdrankje werd het één en ander digitaal vastgelegd en ging het gezelschap op weg naar het DVS hoofdveld.

Nadat scheidsrechter Dhr. G. van Klompenburg samen met de burgemeester en de beide teams naar de middencirkel waren gelopen, was het moment daar dat Desiree Meijsen het aanwezige publiek, de beide teams en natuurlijk de burgemeester van harte welkom heette. Tussen neus en lippen door had ondergetekende van Desiree vernomen dat zij ook aan toneel deed en juist van toneel leer je dat je alles wat je schrijft ook hardop kunt zeggen. Kortom, Desiree kwam met een speech die klonk als een klok en met duidelijke bewoordingen legde Desiree het belang van het 'Shake-Hands' ritueel uit. Dat werd even later nog eens warm onderschreven door burgemeester Baars en hij wees er ondermeer de spelersgroepen van DVS C1 en Zwart-Wit '63 C1 op dat zij een voorbeeld waren voor de jongste voetbaljeugd!

Prima aftrap

Daarna was het moment aangebroken voor de officiële aftrap en dat deed de burgemeester van Ermelo met verve. Met groot gemak en bijna routineus bracht onze burgervader de bal aan het rollen en daarmee werd het duel DVS'33 Ermelo C1-Zwart-Wit'63 C1 een voldongen feit en was het 'Shake-Hands' gebeuren officieel in werking gesteld.
Daarna werd het 'Shake-Hands' ritueel nog eens dunnetjes overgedaan m.b.t. het jeugdduel DVS'33 Ermelo B1- Sparta Nijkerk B1. Ook hier warme woorden van Desiree Meijsen en burgemeester Baars. Kortom, ook dit gebeuren sprak aan tot de verbeelding van het aanwezige voetbalpubliek en de betrokken voetballers en ook nu bewees de burgemeester middels zijn perfecte aftrap weer heel balvast te zijn. Voordat we het wisten was ook dit Shake-Hands gebeuren een feit en was de wedstrijd begonnen.

Aad van Schaijk