’t Harde verslaat Ermeloërs met 3-0

ERMELO - De ploeg van trainer Paul Hartenberg kon vandaag niet brengen wat je van een koploper verwacht en liet zich door de tegenstander de kaas van het spreekwoordelijke brood eten. Vooral in de slag op het middenveld was de thuisploeg sterker en wist het van daaruit de voorwaartsen in stelling te brengen.

Toch kwam het meeste gevaar van de thuisploeg vandaag uit lange ballen op de snelle buitenspelers die hun spits, Kevin van Ronselaar probeerde te bereiken. De sluwe spits, die goed zijn lichaam wist te gebruiken was constant dreigend. Het ontbeerde EFC’58 vandaag een beetje aan creativiteit maar ook aan felheid en de absolute wil om duels te winnen, wapens waarmee het vorige week nog AGOVV met 4-0 te kijk zette.

't Harde aanval

In de 30e minuut leek de 1-0 voor de thuisploeg te vallen, maar was de paal nog een sta in de weg. Het was zo’n typische ’t Harde aanval, over rechts uit een lange bal waarna deze gevaarlijk in het strafschopgebied werd geslingerd op Kevin van Ronselaar, die de bal tegendraads inkopte. Iedereen telde hem al maar de paal bracht redding en vlak voor de lijn werd hij nog weggewerkt. EFC’58 kon tot dat moment weinig meer brengen dan wat slappe afstandsschoten die een gemakkelijke prooi waren voor keeper Rico Leusink of onnauwkeurig ver naast de goal gingen.

Van Prehn

EFC’58 kwam tien minuten voor rust wat beter in de wedstrijd maar het was te gehaast in de afwerking en onnauwkeurig in de laatste bal. Paul van Prehn was nog het dichtst bij een goal toen hij, uit een vlotte combinatie de bal kreeg aangespeeld. Hij draaide, in een vol strafschopgebied handig weg maar zijn puntertje kwam in de handen van keeper Leusink. Enkele minuten later was Van Prehn wederom gevaarlijk maar zijn schot werd geblokt.

Het was een corner maar de matig leidende scheidsrechter Wedemeijer, die het spel van afstand volgde gaf een achterbal. Diezelfde scheidsrechter had bij een overtreding op een EFC’58 speler voordeel moeten geven en floot daarmee een kansrijke aanval af. Op slag van rust was er nog een hachelijk momentje voor keeper Alex Lubbersen die een onnodige en daarmee onverwachte terugspeelbal verkeerd aannam maar hij kwam met de schrik vrij. Het bleef derhalve 0-0 bij rust.

Cadeautje

In de tweede helft bracht trainer Paul Hartenberg Kevin Schut in de ploeg die Rick Westerink verving. Het publiek had de koffie nog maar net op toen eerst EFC’58 gevaarlijk was en binnen de minuut de bal aan de andere kant op de stip werd gelegd. Het was overigens een zuivere schwalbe en zeker geen overtreding en dus al helemaal geen geel, maar Wedemeijer zag het allemaal wel zo. Aanvoerder en routinier Arnold Visch liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot de bal hard binnen, waar keeper Alex Lubbersen nog dichtbij kwam met het was wel 1-0, een cadeautje dus.

EFC’58 rechtte de rug en was dicht bij de gelijkmaker uit een goede aanval die Fred van de Loo bereikte die de bal goed binnenschoot. De grensrechter vlagde natuurlijk voor buitenspel en de scheidsrechter gaf een vrije schop aan EFC’58. Weer een verkeerde beslissing van de leidsman want hij had zeker kunnen wachten met fluiten als er geen voordeel uit was gekomen. Jammer natuurlijk voor EFC’58 dat in die fase recht had op de gelijkmaker. Die leek even later ook te vallen toen Erwin Westerbroek, uit een goede combinatie moest scoren maar hij faalde in de afwerking.

Pass

Andrew Schuur kwam in de ploeg voor Erwin Westerbroek maar moest enkele minuten later al weer geblesseerd het veld verlaten. In een poging de bal te blokken verdraaide hij vermoedelijk zijn knie en kon niet verder. Voor hem kwam Salim Saouti binnen de lijnen. Fred van de Loo had met Herbert van den Ham een vlotte combinatie tot in het strafschopgebied maar van den Ham speelde de bal iets te veel voor zich uit. Even later zette Salim Saouti met een goede pass Paul van Prehn voor de keeper die echter uitstekend op de bal dook door voordat Van Prehn gevaarlijk kon worden.

Koploper af

Fred van de Loo kopte uit een voorzet, maar wel uit een buitenspelsituatie de bal hard op de paal, wederom pech dus. De Ermeloërs speelden weliswaar niet goed maar kregen toch een paar kleine kansjes waar de thuisploeg door slordigheid kansen liet liggen om de wedstrijd definitief in hun voordeel te beslissen. Maar als de gelijkmaker niet valt, dan is het haast een ongeschreven voetbalwet, dat de bal er aan de andere kant wel in gaat en dat gebeurde ook. Uit een klassieke counter kwam de bal voor de voeten van Michael Jeensma die fraai de 2-0 binnenschoot waarmee de wedstrijd beslist was. In de slotfase speelde EFC’58 alles of niets waarmee de poort opengezet werd en het uiteindelijk ook nog 3-0 werd.

EFC’58 is koploper af en staat met slechts twee punten achterstand nu vierde op de ranglijst achter de nieuwe koploper DSV’61. Het staat dus allemaal dicht bij elkaar en er kan nog van alles gebeuren. Volgende week wacht thuis Oene en moet de ploeg er weer staan om te proberen door een zege de aansluiting te houden.