Reflections Dance Company naar Wereldkampioenschap

ERMELO/ CASTRICUM – Vijf maal goud was er vandaag in sporthal De Bloemen in Castricum voor de Reflection Dance Company van Dans- en Theaterstudio Annemieke Bais. Hoewel dit team er al vaker met de bekers vandoor ging, was het ook ditmaal weer spannend. ,,En je weet nooit wat de tegenstanders doen,” meldt Annemieke Bais vooraf. Bais kreeg vandaag ook een Diamant Award voor de topprestatie tijdens de Worldcup in Praag.

Tijdens het Dutch Dance Sports NK Performing Arts weten de Ermeloërs opnieuw de harten van de jury te stelen. De dansstudio heeft speciaal voor dit NK vijf choreografieën gemaakt voor de categorieën jazz en modern. ,,Het team heeft echt alles gegeven en de sfeer was goed!” Veel familie was meegereisd en ook fysiotherapeut Klaas Staal was aanwezig zodat een aantal dansers met hardnekkige blessures nog even behandeld konden worden. ,,De show must go on,” vertelt Bais.

Rollercoaster

De Reflection Dance Company zit momenteel in een rollercoaster van optredens. Komend weekend staan de Ermeloërs op de planken van het Harderwijkse theater en eind juni verzorgt de hele school een show. ,,Met de prestatie van vandaag hebben we ons opnieuw geplaatst voor de Wereldkampioenschappen in oktober,” besluit de dansschooleigenaar dolgelukkig, maar bekaf van deze topprestatie.