Zwemmers maken zich op voor eindspektakel

ERMELO - Met de vrolijke uitvoering van Jamilla Kuiper en Ayesha Joosten won ZEW uit Ermelo afgelopen zaterdag de gouden medaille. Op de muziek van 'Happy' wisten de twee meiden een technisch goede wedstrijd te laten zien en stalen zij de harten van het publiek.

In zwembad De Peppel in Ede werden zaterdag belangrijke synchroonzwemwedstrijden gezwommen voor de beginners categorie 2 en de leeftijdsgroepen Age2 (onder 15) en Senioren (17 en ouder). Na het voorstellen van de juryleden, mocht ZEW direct aan de bak met Jannike Timmer die, op muziek van Mary Poppins haar solo prima tot uiting wist te brengen. Van een ‘schop onder je kont’ en ‘handen uit de mouwen’ was er ook plaats voor een ‘ondeugende lach’. Met haar uitvoering wist zij drie punten achterstand om te zetten naar 0,3 en vergewiste zich van zilver.

Goud en brons

Bij de duetten gingen Ayesha Joosten en Jamilla Kuiper dus 'Happy' het water in en wisten dit met goud te bekronen. Jamila Kuiper ontving tevens een bronzen medaille voor haar algehele prestatie tijdens de techniekwedstrijden in categorie 2, gedurende het hele jaar. Sofieke Karssen zwom, in de leeftijdscategorie Age2, haar solo Hairspray op een swingende muziek van de gelijknamige musical. Met de haren netjes in de ‘gelatine’ (net als alle andere zwemsters) zwom ze haar uitvoering goed. Omdat de techniek 70% van het eindresultaat is, was het vooral belangrijk om de plek te behouden, wat Sofieke ook prima heeft gedaan.

Brons met een gouden randje

Bij het laatste onderdeel Senioren stonden Marilou de Gans (17) en Esther van der Deijl (16) wederom aan de start met hun duet. Strijden tegen het 18+ geweld moet je wel durven als ‘jonkies’, maar qua energie en dynamiek kunnen de senioren nog wat leren. Met de derde plaats zijn de twee tieners dan ook zeer gelukkig. Het brons voelt voor beiden aan als goud. Volgende week is in Heerenveen nog een limietwedstrijd waar ZEW ook vertegenwoordigd zal zijn. Vanaf nu gaan alle synchroonzwemsters zich opmaken voor de eindshow die wordt gehouden op zaterdagavond 2 juli vanaf 19.00. Op deze avond laten alle zwemsters hun al hun solo’s, duetten en groepsnummers zien. De entree is gratis. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd.