‘We willen geen degradatievoetbal spelen’

ERMELO - Het bestuur van DVS’33 Ermelo heeft – op basis van advies van de technische commissie – besloten de samenwerking met trainer Roeland ten Berge per direct te beëindigen. Tegenvallende resultaten liggen ten grondslag aan dit besluit.

Roeland ten Berge werd in de zomer van 2015 in Ermelo aangesteld als hoofdtrainer. De Raaltenaar leidde zijn ploeg in het debuutseizoen in de Topklasse met goed voetbal naar een verdienstelijke negende plaats. Na een behoorlijke start neemt DVS’33 in de lopende jaargang inmiddels een dertiende positie in op de ranglijst. Uit 21 wedstrijden werden 24 punten behaald. Afgelopen december werd al duidelijk dat de samenwerking met hoofdtrainer Ten Berge na het lopende seizoen wordt beëindigd. De ontwikkeling van de resultaten in de voorbije periode hebben bestuur en technische commissie echter doen besluiten voortijdig afscheid te nemen van Ten Berge. Assistent trainer John Kamphuis neemt de taken van Ten Berge tijdelijk waar.

Paniekvoetbal

Voorzitter Aart Goossensen gaf vanmiddag aan dat de ontwikkelingen van de voorbijgaande periode hebben geleid tot dit besluit. ,,Een lastige en pijnlijke beslissing. Er is puur op grond van de resultaten van dit jaar gekeken. De 1e periode stonden we op de 9e plek, de 2e periode op de 16e plek en dat is dus een gemiddelde 13e plek. Dat vind het bestuur een te lage positie.’’ Goossensen gaf aan dat hij vorige week nog met de spelers heeft gesproken. Hij heeft ze gezegd dat tegen Harkemase Boys gewoon drie punten moeten worden gepakt. ,,Ik heb ze gezegd dat we vanaf nu alleen maar naar boven kijken. DVS’33 Ermelo speelt geen degradatievoetbal,’’ aldus de voorzitter. ,,En ja, een trainer kan er niets aan doen dat bijvoorbeeld de spits de bal er niet inschiet, maar hij is wel eindverantwoordelijk. We willen er niet op de laatste drie, vier wedstrijden laten aankomen, want dan wordt het paniekvoetbal. En we willen op een mooie manier in de derde periode aan de gang.’’ John Kamphuis gaat Ten Berge vervangen, maar Goossensen sluit niet uit dat er nog gezocht wordt naar versterking om Kamphuis te ondersteunen. (video: DVS'33 Ermelo TV)